Skip to content

Окупанти вже кидають техніку, документи і тікають в РФ: оперативні дані від ЗСУ

Михаил Чернов

Станом на вечір 7 березня Збройні Сили України чинять рішучий опір агресії с боку РФ. Про це повідомляє Наше місто

Оперативна інформація від українських війьскових станом на 18:00 07.03.2022 щодо російського вторгнення:

  • Сили оборони продовжують вести оборонну операцію у межах Південної, Східної та Північної операційних зон, Об’єднані сили – у східній частині Донецького операційного району.
  • Триває охорона важливих районів та шляхів пересування, оборона міста Києва.
  • На решті територій, наближених до зони бойових дій, проводиться стабілізаційна операція та виконуються завдання територіальної оборони, зокрема — вздовж державного кордону України.
  • Угруповання ворога, що діють на окремих напрямках Конотоп та Охтирка, втратили до 50% особового складу. Для продовження наступальних дій потребують перегруповування та поповнення запасів.
  • Угруповання Повітряних Сил ЗСУ здійснює відбиття зосереджених ракетно-авіаційних ударів та повітряних нападів противника, протиповітряне прикриття важливих (критичних) об’єктів України та угруповань військ.

У повідомленні Збройних Сил зазначається, що окупанти планують активізувати авіацію з метою нанесення ракетно-бомбових ударів по великих містах України та промисловій інфраструктурі. Для цього на територію Республіки Білорусь перекидаються авіаційні підрозділи Центрального та Східного воєнних округів.

Також ворог продовжує вчиняти преступну агресію проти цивільного населення. У населеному пункті Мила Київської області підрозділ з кадирівських найманців обстріляв мирне населення.

«Підступність окупантів проявляється в тактиці терору щодо мирного населення, обстрілах гуманітарних конвоїв, що організовані українською владою», — зазначають військові.

Також має місце організація пропагандистських конвоїв та спроби легалізації окупаційної влади на окремих захоплених територіях.

В той же час морально-психологічний стан противника залишається вкрай низьким: на окремих напрямках окупанти викидають власні документи та намагаються повернутися на територію РФ.

Категория: Война, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: