Skip to content

Міська влада знає, як боротися з негодою, — дніпровський пропозиціонер Антон Андрієнко

Міська влада знає, як боротися з негодою, - дніпровський пропозиціонер Антон Андрієнко

Депутат Дніпровської міської ради від «Пропозиції» Антон Андрієнко під час засідання ПРОпозиціонери Клубу розповів, як змінилися за останні роки підходи місцевої влади до вирішення комунальних проблем міста у зимовий період та акцентував увагу на необхідності відмови громадян під патерналістського типу мислення.

Від початку каденції міський голова Дніпра і співзасновник партії «Пропозиція» Борис Філатов акцентував свою увагу на вирішенні комунальних проблем міста, розповів депутат-пропозиціонер. Зокрема, основний принцип зимового періоду – усі дороги мають бути чорного кольору (очищені до асфальту – ред.). Задля цього місто постійно закуповує велику кількість техніки – переважно, європейського виробництва. При цьому влада Дніпра продумує все до найменших дрібниць.

«Коли ми закуповували, наприклад, міні-машини «Kärcher», однією з умов було, аби німецький виробник відкрив в Дніпрі сервісний центр з повним запасом будь яких запчастин, аби менш, ніж за добу, можна було усунути будь-яку поломку. І це дає свої результати. Власне, такі машини постійно працюють по всьому місту – не тільки в центральній частині, але і у спальних районах. А заступник міського голови з питань благоустрою та інфраструктури Михайло Лисенко з різних європейських країн привозить цікавий досвід. Наприклад, в Німеччині він побачив, що комунальники використовують не сіль з піском, а сіль з відсівом. Ця суміш є більш крупною, і навіть якщо пройде дощ і почне замерзати, то пісок залишається під льодом, а відсів створює зчеплення. І вже пару років ми використовуємо саме такі суміші для основних магістралей. Це трошки дорожче, але вони показують свою ефективність», – розповів Антон Андрієнко.

Водночас він звернув увагу на необхідність ментальних змін у городян. На його думку, їм слід навчитися, як мінімум, не заважати, а як максимум, допомагати владі робити умови життя в громаді комфортнішими. Це принцип, який сповідує партія «Пропозиція», додав депутат:

«Ми вже знайшли спільну мову з місцевим крупним бізнесом, який нам допомагає боротися з негодою. Тепер головна ідея – створення громадянського суспільства у Дніпрі. Люди мають зрозуміти, що вони не споживачі, а невід’ємна частина громади. І якщо, приміром, трапився снігопад, то вони мають вийти з лопатою в двір. Якщо, не дай Бог, паводок – всім разом взятися до роботи. Подивіться на західну Україну, коли люди всім селом виходять, пакують мішки з піском, і рятують не тільки свій, а й інші будинки, захищають, лікарні, школи. Тому я сподіваюсь, що пройде якийсь час, і українці нарешті позбудуться оцієї «радянськості», і ми станемо справжніми європейцями. Тоді точно жодна негода не стане «неочікуваним снігом на голову».

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: