Skip to content

Розголос – це найефективніший спосіб боротьби з домашнім насильством — Аліна Зражевська

Розголос – це найефективніший спосіб боротьби з домашнім насильством - пропозиціонерка Аліна Зражевська

Законодавча база України щодо боротьби з домашнім насильством цілком прийнятна, вважає пропозиціонерка. Тож наразі слід сконцентруватися на її ефективному використанні. Однак зробити це можна лише через підвищення загальної обізнаності людей щодо своїх прав, заявила вона під час дискусії ПРОпозиціонери Клубу. Адже про подібні випадки у правоохоронні органи повідомляють лише близько 10% постраждалих.

Страх і сором – найчастіші причини, через які жерти насильства воліють мовчати, розповіла громадська активістка. Тож шлях, через який слід усувати ці перепони, лежить в площині роз’яснювальної роботи, вважає вона:

«Необхідно на місцях розказувати людям, що розголос – це найефективніший спосіб боротьби з домашнім насильством. Бо дуже часто я стикаюся з тим, що людина не те, що боїться викликати поліцію, вона навіть соромиться про це розповісти близьким. Можу сказати, що на місцевому рівні за підтримки міського голови Дніпра і співзасновника «Пропозиції» Бориса Філатова відповідна робота досить ефективна. Приміром, зараз в рамках проекту «16 днів проти насилля» відбуваються акції, ми запровадили хештег «Дніпро проти насильства». У Дніпропетровській області, зокрема, за ініціативи і підтримки депутатів від партії «Пропозиція», ще в серпні ухвалена регіональна програма запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2025 року. Тепер на місцях необхідно створювати осередки, куди можуть звертатися постраждалі. Я дуже радію, що в нас з’являються шелтери, мобільні бригади, що в нас у Дніпрі і в Дніпропетровській області цей рух доволі активний».

Аліна Зражевська також підкреслила важливість боротьби з дискримінацією та булінгом, через який також особливо страждають діти та люди похилого віку.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: