Skip to content

У Дніпрі оновлюють історичну будівлю столітньої школи №122

Для півтисячі учнів приводять до ладу Дніпровську школу №122. Будівлі навчального закладу понад 100 років. Оновлюють головний корпус. Ще передбачений благоустрій території та реконструкція стадіону. Про це повідомив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

Реконструкція відбувається обласним та державним коштом. За програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Школа історична, їй понад сто років. Вона 1916 року. Це не просто буде відремонтоване приміщення, нові парти. Створимо новий сучасний, безпечний простір», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

default

За свою історію заклад пережив декілька реорганізацій. Починав як приватна жіноча гімназія, далі став залізничною трудовою семирічною школою. Під час Другої світової війни окупанти підпалили будівлю. Її відновлювали до 1951 року. З тих під – жодного капітального ремонту.

Підрядники вже утеплили фундамент будівлі. Тепер працюють над фасадом. Замінюють покрівлю. Майже закінчили демонтажні роботи на другому поверсі.

«Програма Президента України «Велике будівництво» прийшла і сюди, на лівий берег Дніпра в Самарський район. Дуже важливо, щоб і в приватному секторі, не лише в центрі міста, модернізувалися школи», – наголосив народний депутат України Дмитро Кисилевський.

Наступним етапом будівельники прокладатимуть нові комунікації. Зокрема, й опалення. Згодом встановлять енергоощадні сучасні вікна. Всередині укріплюватимуть перекриття. Робитимуть більш зручне планування.  

default

У Дніпровській школі №122 навчаються 500 дітей. Є й дошкільне відділення майже на 130 вихованців.

Категория: Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: