Skip to content

Університет третього віку в період карантину: які заходи пройдуть для вакцинованих учасників

Університет третього віку в період карантину - новости Днепра

Університет третього віку в Дніпрі — це унікальний соціальний проект для людей поважного віку. Дніпро — перше місто в Україні, де проект підтрімується на рівні місцевої влади. Звичайно, введення червоної зони карантину вплинуло на проведення запланованих заходів. Більш детально про це на прес-конференції в прес-центрі «Наше місто» розповіла головний спеціаліст управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішної та інформаційної політики ДМР Вікторія Дерець.

«На жаль, карантинні обмеження не дозволяють проводити ніякі заходи, тому ми знайшли два виходи із цієї ситуації. По-перше, це те, що стосується провакцинованих учасників Університету третього віку. Для них (а за даними на 22.10 це 300 осіб) ми залишаємо всі ті заходи, які були заплановані: навчальні — вивчення мов, основ роботи з комп’ютером та смартфоном. Викладачі та увесь персонал університету теж вакциновані. Зазначу, що це стосується тільки тих, у кого є сертифікат про повну вакцинацію, тобто було зроблено два щеплення. Окрім цього, ми можемо проводити різні культурні та спортивні заходи за умови 100% вакцинації учасників та організаторів. Щоб долучитися до цих заходів, учасникам потрібно надати копію сертифіката про повну вакцинацію. Це можна зробити двома способами: зробити фото сертифіката та відправити його нам у Viber (099-607-56-97) або на електронну пошту [email protected]. Можна також прийти до нашого офісу на вулиці Старокозацькій, 40-Б. Наші співробітники зроблять копію та запишуть учасників туди, куди вони хочуть», — зазначила Вікторія Дерець.

Що ж до тих, хто не має ще сертифікату про повний курс вакцинації, для них також передбачені заняття.

«Для невакцинованих учасників ми організуємо онлайн-заняття з вивчення мов, основ роботи з комп’ютером та смартфоном.
Щоб долучитися до онлайн-навчання, треба мати додатки Viber та Zoom, бо саме з їхньою допомогою ми проводимо заняття. Учасникам будь-яким зручним способом потрібно повідомити про наявність цих додатків на девайсах, про те, які курси вони хотіли б відвідувати.

Ми відправимо у відповідь повну інструкцію щодо приєднання до Zoom-кімнати, де учасник отримає повний розклад, всі дати та паролі.
Якщо виникають якісь проблеми, немає додатків, вони не встановлюються, то учасники також можуть звернутися до нас, щоб співробітники надали повну поетапну інструкцію, допомогу та інформацію. Звернутися можна по телефону або особисто», — розповіла Вікторія Дерець.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: