Skip to content

В ДніпроОДА пройшла нарада щодо заборгованості каналу «Дніпро-Західний Донбас» за електроенергію

В Дніпропетровській обласній раді відбулася нарада стосовно ситуації, що склалася із заборгованістю каналу «Дніпро - Західний - Донбас» перед постачальниками електроенергії

Через борги підприємства за електроенергію, які становлять близько 128 млн грн, ДЗД регулярно отримує повідомлення про відключення від електропостачання. Це призводить до перебоїв в роботі підприємства і зупинки водопостачання в оселі близько 300 тисяч мешканців області. Сьогодні керівництво обласної ради, облдержадміністрації, народні депутати від партії «Слуга народу», а також представники Павлограда, Тернівки та Синельникового зустрілися, аби обговорити варіанти вирішення проблеми. Єдиним прийнятним варіантом керівництво обласної ради називає передачу ДЗД у спільну власність територіальних громад. Саме тому Дніпропетровська обласна рада разом з народними депутатами напрацювали відповідний законопроєкт.

«Дійшли згоди стосовно того, що народні депутати подаватимуть до Верховної Ради напрацьований разом з обласною радою законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про передачу об’єктів правадержавної та комунальної власності». Його прийняття спрямоване на вдосконалення системи управління у сфері забезпечення водної безпеки держави, розширення можливостей органів місцевого самоврядування для забезпечення модернізації систем питного водопостачання та централізованого водовідведення. Законопроєктом передбачено внесення до переліку об’єктів, які можуть безоплатно передаватися з державної у комунальну власність, пункту «цілісні майнові комплекси підприємств водопровідно-каналізаційного господарства. Завдяки децентралізації ми можемо успішно реалізовувати програми розвитку імодернізації комунальних підприємств, але об’єкти державної власності у цьому питанні обмежені» — сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Народний депутат України від партії «Слуга народу» Юрій Кісєль зазначив: вони разом з іншими депутатами готові підтримати законопроєкт в сесійній залі.

«Ми цілком підтримуємо ідею обласної ради щодо передачі держпідприємства «Дніпро — Західний — Донбас» у комунальну власність. Це слід зробити якнайшвидше, аби жителі області більше не ставали заручниками ситуації. Готові виносити це питання на розгляд вже 7-го вересня, коли відбудеться пленарне засідання Верховної Ради» — повідомив народний депутат від партії «Слуга народу» Юрій Кісєль.

Народний депутат від партії «Слуга народу» Сергій Северин зазначив: на держпідприємстві варто провести і кадрові зміни.

«Ініціатива передачі ДЗД у спільну власність територіальних громад — правильна і необхідна, з огляду на ту ситуація, яка склалася. Проте, на мою думку, обласному керівництву варто також розглянути питання зміни керівника держпідприємства «Дніпро — Західний — Донбас». Якщо проблема стоїть так гостро вже протягом багатьох років, варто шукати інший підхід до управління каналом. Відключення водопостачання в оселях жителів області, надто в умовах карантину — справа недопустима. Залишати об’єкти критичної інфраструктури та простих громадян без води — дуже безвідповідально в нинішній складний час. Це безгосподарництво. А прийняття змін до законодавства, які ми розробили спільно з обласною радою, врешті-решт дозволить вирішити проблему» — зазначив народний депутат від партії «Слуга народу» Сергій Северин.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: