Skip to content

Дніпру подарували унікальну колекцію марок славетного професора Мірка Пилишенка (Фото)

Дніпру подарували унікальну колекцію марок славетного професора Мірка Пилишенка (Фото)

У 30-ту річницю Незалежності України, Дніпро, а насправді — уся країна, отримав безцінний подарунок. Американські друзі, родина славетного професора Мірка Пилишенка — Ірма, Орися і Катя, — передали місту унікальну колекцію марок. Про це мер Дніпра Борис Філатов написав на своїй сторінці в Фейсбук, пише «Наше Місто».

«Це, мабуть, найповніше у світі зібрання поштових символів, що охоплює останні 120 років української історії. Марки, що випускали ще за часів Російської імперії. Перештамповували після становлення УНР. Ті, що були в обігу в період окупації нашої країни під час Другої світової війни. Є екземпляри, марковані Підпільною поштою України та присвячені річницям заснування ОУН. І радянські марки, на які нанесено штамп уже нашої Незалежної Держави.

Покійний Мірко ретельно збирав їх багато років. Дуже скоро результат праці його життя отримає почесне місце у міській бібліотеці Дніпра.

Безумовно, прибуття колекції зацікавить багатьох досвідчених фахівців.

І, звісно, запрошую наших земляків, гостей нашого міста, прийти до Бібліотеки та на власні очі побачити унікальне зібрання, що має приголомшливу історичну та колекційну цінність.

Окрема подяка Тамарі Денисенко і Ярославу Кірику, які багато зробили, аби ця подія відбулася.

Любити свою Батьківщину. Не словом, а ділом (с)», — написав мер Дніпра.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: