Skip to content

Гопак у небі, повітряні кульбіти та запальні танці: на Дніпропетровщині відбулось масштабне авіашоу

На Дніпропетровщині відбулось масштабне авіашоу - новости Днепра

21 серпня у селищі Майське, що у Синельниківському районі, на аеродромі АК «Авіа-Союз» відбулось авіашоу «Вільне небо». Це IV такий фестиваль, який відбувається на Дніпропетровщині. Цьогоріч захід приурочено до 30-ї річниці незалежності України.

Перед початком дійства учасників та гостей фестивалю привітав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук:

«Востаннє цей фестиваль проводили тут у 2018-му, і я дуже радий, що ця традиція відновлюється та об’єднує не лише жителів нашої області, але й мешканців інших регіонів України. Тішить, що саме до нас напередодні річниці Незалежності їдуть люди з Харкова, Запоріжжя, Полтави, Києва, аби зарядитися емоціями і отримати такі враження та спогади, які навряд зможуть колись стертися з пам’яті. І потім вся Україна говорить про те, з яким розмахом Дніпропетровщина приймає гостей. Ми вміємо вразити і це
круто!

Цього року День незалежності викликає особливі відчуття, адже 30 років – це справді визначна дата. Тому в першу чергу сьогодні хочеться подякувати тим, завдяки кому ми сьогодні можемо бути тут і завдяки кому ми зберегли свою незалежність – українським військовикам, які захищають державу на сході України. Хлопцям та дівчатам, котрі оберігають наш мир та спокій. Низький уклін і велика подяка кожному з них. Вітаю усіх з прийдешнім Днем незалежності! Бажаю всім вам гарно провести час, набратися вражень на рік вперед. І нехай наше небо завжди буде вільним!»

Подивитися на трюки повітреплавців, кульбіти літаків, величезний стяг у небі приїхали майже 30 тисяч осіб. Під час фестивалю гості побачили український гопак в небі та на землі, який на сцені виконав запорізький ансамбль «Вихиляс», а в небі елементи танцю повторювала група парашутистів.

«Нехай цей фестиваль додасть вам наснаги і творчого натхнення, сил і віри в нескореність й нездоланність нашої нації. Від усієї душі зичу вам міцного здоров’я, щастя і благополуччя! Вітаю присутніх з прийдешніми святами!», — наголосив перший заступник голови Дніпро ОДА Володимир Орлов.

В програмі «Вільного неба» на гостей чекало і повітряне шоу – показовий стрибок 12 парашутистів, які побудували у вільному падінні фігури «30» та «Серце», як символи річниці Незалежності та любов до України.

Протягом усього свята на летовищі працювали фуд-корти, ярмарки з народними виробами. Концертну програму авіаційного шоу відкрили Руслана та Ivana NAVI.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: