Skip to content

Україна вітає Дніпро

Україна вітає Дніпро. Новости Днепра

У цьому році Дніпро відзначає свою 244-ту річницю. У зв’язку з цим відомі українці вирішили привітати місто і його жителів з цим святом.

Олександр ЦЕБРІЙ, міський голова Умані.

Україна вітає Дніпро. Новости Днепра

Дніпро — центр металургійної, машинобудівної, паливної та хімічної промисловості, що є надзвичайно важливим для розвитку нашої країни. Це місто минулого, сьогодення та майбутнього! Місто справжніх професіоналів, активної молоді та свідомих громадян.
Умань бажає Дніпру процвітання, перемог, динамічного розвитку, нехай кожен день буде сповнений новими цікавими і перспективними подіями. Віримо, що спільними зусиллями кожного міста України зможемо збудувати справжню європейську державу.

Україна вітає Дніпро. Новости Днепра

Вітаємо вас, дніпряни, з Днем міста!
Дніпро — сучасне українське місто, що динамічно розвивається. Це один із найважливіших інтелектуальних та технологічних центрів нашої держави.
Дніпро — місто професіоналів та свідомих громадян. Адже в тяжку хвилину, коли Чернівці першими стикнулись з пандемією, саме дніпряни протягнули нам руку допомоги. Ми вдячні лікарям та волонтерам, які допомогли нам у боротьбі з коронавірусом. Це приклад того, як громади об’єднуються та допомагають одна одній у час, коли центральна влада розгублена.
Дніпро — приклад сильного та розвиненого місцевого самоврядування. Чернівці бажають нових ідей, нових звершень, нових досягнень. Ми впевнені, що такі міста, як Дніпро, повинні стати прикладом для всіх громад України! Разом ми зможемо розбудувати сильну державу!
З днем народження, Дніпро!
Щиро ваш, Чернівецький міський голова Олексій КАСПРУК.

Тарас ЗАГОРОДНИЙ, политтехнолог.

Україна вітає Дніпро. Новости Днепра

Уважаемые жители славного и чудесного Днепра! От всей души поздравляю вас с Днем города! Желаю, чтобы ваш любимый город развивался и процветал. Чтобы жизнь каждого из вас становилась лучше. Желаю больше приятных известий, радостных событий, побед, мира и благополучия. Днепр — это город особой силы, энергии и возможностей. И пусть в этом замечательном уголке планеты сбываются ваши мечты, надежды и чаяния.

Віталій ПОРТНІКОВ, журналіст, телеведучий каналу Espresso.

Україна вітає Дніпро. Новости Днепра

Дніпро для мене – місто юності. Місто, яке навчало першим дорослим вчинкам, яке допомогло визначитися у професії, яке допомогло побачити Україну в усій її масштабності і нескореності. Дніпро – місто пряме, як його проспекти, й бентежне, як його парки. Таке місто треба вчитися любити, але воно завжди тобі віддячує. Вчіться любити Дніпро!

Іван ЛЕНЬО, фронтмен музичного гурту Kozak System.

Україна вітає Дніпро. Новости Днепра

Дорогі дніпряни! Від імені всіх хлопців нашого рок-бенду хочу привітати вас зі святом!
Для нас ваше місто – особливе. Першочергово, тому що воно дуже красиве. Тому що в ньому живуть багато наших друзів. Тому що це місто, його мешканці і влада, на той момент, 2013 року, проявили неабияку громадянську позицію і не допустили сепаратизму! Не допустили того, що дозволили Донецьк і Луганськ. Ви стали форпостом Незалежності, і я разом із хлопцями вам за це щиро дякую і пишаюсь.
Приїжджаючи до вас, ми щоразу бачимо як візуальні, так і ментальні зміни. Все більше чути української мови, місто стає ще гарнішим і найголовніше – українським. Тримайтеся! Тримайте цю позицію, і ми ще не раз побачимось на наших концертах. З Днем міста вас, дорогі!

Наталія КАЛІНІЧЕНКО, заслужений журналіст України, головний редактор газети «Білопільщина», депутат Сумської обласної ради.

Україна вітає Дніпро. Новости Днепра

Найщиріші вітання місту на Дніпрі з берегів давнього Виру! Колись давньоруська фортеця Вир була одним із форпостів Русі. І сьогодні разом з іншими містами, які межують з окупованими територіями, захищаємо наші кордони. В тому, що окупація України шість років тому зупинилась саме на частині Донеччини і Луганщини, — заслуга всієї країни. Але особлива увага була прикута до Дніпра, яке всім показало стійкість і уміння мобілізуватись для захисту країни. Сьогодні маленькі міста вчаться у великих нових технологій, нових підходів в управлінні міським господарством, політичній культурі і умінню відстоювати інтереси земляків і території. Міський голова Дніпра Борис Філатов у своїй діяльності саме акумулює всі ці напрямки і показує приклад ефективного управління містом. І це помітно, сподіваюсь, дніпрянам. І, звичайно, туристам і гостям. Щороку, приїжджаючи у ваше місто, відчуваю брак лише часу, аби оглянути все нове і цікаве, що з’явилось чи не щодня. Вітаю дніпрян, своїх колег-журналістів, усю почесну спільноту з Днем міста. Розквітайте, зберігайте традиції, започатковуйте нові, і всі разом – від маленького містечка до міста-мільйонника зробимо нашу країну квітучою.

Зі святом, Дніпро!

Олег ЧОРНОГУЗ, визначний український письменник-романіст, сатирик, гуморист, публіцист, журналіст.

Україна вітає Дніпро. Новости Днепра

Вітаю Дніпро з днем народження! Це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у місті з особливим колоритом, традиціями і славною історією. Всі досягнення, якими багате місто, складаються зі щоденної праці, знань і талантів його мешканців. День міста — це ще одна можливість зізнатися в любові до рідного краю, згадати, за що ми його цінуємо та пишаємося ним. Дніпро виникло на місці козацьких зимівників, займищ і слобід. Потім стало форпостом на початку війни, що ось вже шостий рік триває в Україні. Це свято об’єднує всіх, кому дороге місто – його вулиці, будівлі, сквери і парки, його героїчне минуле і трудове сьогодення. Ми з вдячністю згадуємо всіх, хто творив його славетну історію, збагачував традиції, розбудовував та боронив від ворога. Місто-фортеця, яке зупинило російську агресію та не дало їй розповсюдитися вглиб країни. Місто-першопроходець – саме тут з’явилися перший в Україні музей АТО, інклюзивний парк та найвищий флагшток, на якому розвивається величезний Державний Прапор.

А ще Дніпро – місто неймовірних людей. Працьовитих, завзятих, справжніх патріотів, завжди готових пропонувати креативні ідеї та втілювати їх у життя. Дорогі дніпряни! Зичу вам миру, злагоди, здоров’я. А любому Дніпру – процвітання та невпинного розвитку. Нехай у місті панують суспільна злагода, взаємна повага та довіра, а в кожному домі – родинний затишок, мир, любов та достаток. І хай в Україні постійно лунає сміх і ніколи залпи «Буків» та «Градів»!

Алексей СУРОВЦЕВ, хореограф, актер и диджей.

Україна вітає Дніпро. Новости Днепра

Несомненно, этот город — самый лучший город на земле. Это место для каждого из нас значит что-то важное: кто-то здесь родился и провел счастливые годы детства, кто-то встретил первую любовь, кто-то добился первой победы, кто-то осуществил первую заветную мечту. Друзья, я всех поздравляю с Днем нашего города и хочу пожелать всем нам мирного неба над головой, светлого блага, добра, взаимоуважения и чудесных возможностей роста и развития. Пускай город развивается, будет комфортным и интересным для его жителей и гостей. Пусть будет много хороших мест, где можно отдохнуть и узнать что-то новое. Пускай каждый житель будет счастлив от того, что здесь живет! В этом городе начиналось становление моей карьеры, были первые успехи, проекты, реализации задуманного. Я всегда помню и люблю свой родной город и с удовольствием сюда возвращаюсь! Желаю Днепру процветания, успехов, мира и всего самого лучшего. В Днепр всегда хочется возвращаться, этот город действительно становится европейским, ярким и интересным. Пусть так будет и дальше!

Валерий ЧИГЛЯЕВ, актер театра, кино и эстрады, народный артист Украины, живет в Киеве.

Україна вітає Дніпро. Новости Днепра

Я часто бывал в Днепре с гастролями театра «Гротеск». У вас очень красивая река. Я в восторге от тех мероприятий, которые проходят при поддержке программы «Культурная столица»: фестиваль авторской песни «Облака» им. А. Галича, «Джаз на Днепре». Но, думаю, главное достояние вашего города — это люди. Мне кажется, что жителей Днепра не смогли коснуться никакие ветры отупления населения, и это чудесно. В Днепре очень много добрых умных людей с открытыми глазами. Я поздравляю вас, днепряне, с Днем города и прошу — оставайтесь самими собой. Живите жизнью, полной ярких событий, и не кланяйтесь никому!

Євген ЗАХАРОВ, майстер спорту, чемпіон України зі спортивної акробатики, лауреат міжнародних конкурсів циркового мистецтва.

Україна вітає Дніпро. Новости Днепра

За свою спортивну та циркову кар’єру я об’їхав багато країн світу, не раз бував у всіх обласних центрах України. Та Дніпро залишило у моєму серці особливий слід, бо тут зустрів однодумців-патріотів, які створили місто-форпост у протидії російській агресії, виборювали право на гідність на Майданах. Тут мені пощастило працювати зі справжніми професіоналами, серед яких і заслужений діяч мистецтв України Зоя Кавац, з якою ми спільно поставили чимало яскравих номерів.

А ще я завжди захоплювався тим, як стрімко розвивається цей мегаполіс – ремонтується, освітлюється, оновлюється. Чого тільки варте продовження будівництва метро, про яке раніше не згадували роками. Треба віддати належне меру і його команді за те, що вистачило мужності і відповідальності взятися за завершення такого надскладного й проблемного об’єкта. Радують активні оновлення в мікрорайонах, у центрі, на набережній – скрізь відчувається господарська рука.

Тож щиро бажаю дніпрянам цінувати все це та разом із мерією примножувати славу Дніпра, робити свій рідний дім найкращим у світі – місто і його жителі того варті.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: