Skip to content

До Дня Незалежності України в Дніпрі відбулася традиційна дитяча патріотична гра «Котигорошко»

У Дніпрі відбулася традиційна дитяча патріотична гра «Котигорошко»

До Дня Незалежності України в Дніпрі біля центрального входу до парку ім. Шевченка розпочалася вже традиційна дитяча патріотична гра «Котигорошко». 17 команд по 10 учасників віком від 11 до 16 років змагатимуться за перехідний кубок та цінні призи.

«Сьогодні ми всі святкуємо День Незалежності України, з чим вас усіх вітаю! Вже традиційно шостий рік поспіль у цей день ми проводимо дитячу патріотичну гру «Котигорошко». Я сподіваюся, що за пару років вона переросте на справжній етнофестиваль. В ігровій формі ми знайомимо дітей з українськими традиціями й культурою. Також вчимо командній грі, що є запорукою перемоги. Нехай вони змалечку розуміють, що разом легше, веселіше, і є набагато більше можливостей досягти мети», — розповіла заступниця директора департаменту – начальниця управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Дар’я Біла.

В умовах загальнодержавного карантину формат гри трохи змінився. Команди розділили на дві групи по п’ять учасників з умовними назвами: «ноги» і «мозок». Одні відповідають за пересування по парку між 17 локаціями. Інформацію з різних точок парку вони передають іншій групі, яка все генерує. На кожній з локацій тематичні завдання наповнені українським духом. Представлені традиційні забавки, головоломки та загадки до Дня Незалежності України. Окрім цього учасники зможуть зробити кольорову фарбу з овочів, виготовити батіг та українські обереги тощо.

Учасники змагань з нетерпінням чекали старту. Діти під час карантину встигли скучити за однокласниками та командними змаганнями.

Максим Шипалов бере участь у змаганнях вже другий рік поспіль : «У мене ця гра викликає позитивні емоції, та можливістю отримати нові знання про Україну. Після перших моїх змагань я відчув драйв і адреналін та очікую, що цього року буде ще краще».

Маша Литка перший раз бере участь у грі: «Для мене це можливість побігати та розім’яти себе. Також дуже цінна командна гра та спілкування з іншими учасниками. Дуже задоволена, що такі ігри є в Дніпрі. І рідному місту бажаю бути кращим в Україні».

Юлія Гідзула про гру дізналася від своїх друзів і також вирішила взяти участь: «Мені дуже подобається ініціатива проведення гри. По-перше, це єднання з іншими учасниками, що виховує особисто в мене та моїх друзів командний дух. По-друге, ми отримаємо можливість вже зараз брати активну участь у житті міста».

На перших 30 учасників, які виконають найкраще усі завдання окрім традиційного кубка та медалей чекають книги від українських видавців.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: