Skip to content

У Зеленського на Дніпропетровщині є відгодовані коронавірусом свинарчуки, — экс-нардеп Денисенко

У Зеленського на Дніпропетровщині є відгодовані свинарчуки, - экс-нардеп Денисенко

У Зеленського на Дніпропетровщині знайшлися відгодовані на коронавірусі свинарчуки. Вагою у 302 бюджетних мільйони та рочків на 10-15 з конфіскацією.

Під виглядом обласної влади у нас орудує банда мародерів, яка цинічно наживається на закупках медичного обладнання, необхідного для боротьби зі смертельною епідемією.

Досвід старших товаришів по бюджетному кориту, які вигребли з держрезерву та України всі маски, надихнув місцеву зелень скористатися спрощеною процедурою закупівель — без електронних торгів під час пандемії — і набарижити на загальній біді кільканадцять зайвих мільйонів.

Приміром, мародерство на апаратах штучної вентиляції легенів виглядає так. За кожен із 49 апаратів ШВЛ, закуплених ДніпроОДА у ТОВ ЛАБ-Сервіс за 35 мільйонів 35 тисяч гривень (715 тис.грн за одиницю), обласна Зекоманда переплатила від 15 до 80 тисяч гривень, порівняно з одночасними закупками Білої Церкви та Чорноморська.

Корупційний гешефт тільки на одній цій оборудці може скласти, як мінімум, від 300 тисяч до 3 мільйонів 920 тисяч гривень.

Інша партія із 22 апаратів ШВЛ закуплена у ТОВ Ксенко, за якою тягнеться шлейф з кримінальних проваджень саме при продажу нею цього обладнання, в тому числі на Дніпропетровщині! Так от, закуплений у цього «перевіреного» постачальника кожен з цієї партії апарат ШВЛ обійшовся обласному бюджету на 91,6-156,75 тисяч гривень більше, ніж закладам Києва та Полтавщини. Ще плюс 2-3,5 мільйони гривень у «пенсійний фонд» керівництва області.

Подібна ж ситуація і з закупівлями іншого медичного обладнання — шприцевих помп, інфузійних помп, моніторів, за яке Дніпропетровщина переплачує щонайменше 10% порівняно з рештою областей і територіальних громад країни.

Враховуючи, що всього на боротьбу з коронавірусом ДніпроОДА вже виділено 302 мільйони гривень, то корупційні зловживання можуть мати дійсно масштабний характер.

До речі, всі ці факти відображені в публічній базі даних Prozoro і розкопані, співставлені й оприлюднені не мною, а хлопцями і дівчатами із проекту На Гачку, який фінансується коштом Європейського Союзу в рамках проекту «Боротьба з корупцією та проведення реформ на регіональному рівні».

Ось у цьому матеріалі — https://www.facebook.com/104407244508356/posts/122650932683987/

І якщо наші позеленілі внутрішні органи спроможні наважитися розпочати розслідування за цими фактами, вони змушені будуть перевіряти дії не лише виконавців із відповідного департаменту, який розпоряджався коштами закупівель, не лише дії малолітнього непорозуміння в кріслі голови ОДА Бондаренка, але й його патрона Олійника, який полюбляє триматися в тіні, але без відома якого в області не приймається жодне, тим паче фінансове, рішення.

А поки що смотрящий від Коломойського та його шістка аж гай шумить як мародерять під Зепрапорами карантину.

Не дякуйте за інфу, Володимире Олександровичу. У кожного свої свинарчуки, просто Ваші ще не сиділи. І це не їх, а Ваша заслуга.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: