Skip to content

Дніпро має усі шанси отримати Європейський знак якості за належне самоврядування

Дніпро має усі шанси отримати Європейський знак якості за належне самоврядування. Новини Дніпра

У Дніпрі триває реалізація проєкту «Розширення можливостей місцевих органів влади та громадянського суспільства в Україні та Молдові за допомогою демократії участі». Його суть – моніторинг та оцінювання відкритості влади, її взаємодії з мешканцями за методом ELoGE. Він розроблений Радою Європи і включає 12 принципів якісного управління. У результаті реалізації згаданого проєкту Дніпро може отримати Європейський знак якості за належне самоврядування. Про це повідомляє «НМ» з посиланням на прес-службу Дніпровської міської ради.

За словами Генеральної секретарки Європейської асоціації місцевої демократії (ALDA) Антонелли Валморбіди, місто має усі шанси отримати таку почесну відзнаку.

«Оцінка ефективності управління за Європейським знаком якості відбувається за 12 критеріями, серед яких: транспарентність, відкритість, підзвітність, верховенство права тощо. Ми отримали вже перші результати і приємно вражені тим, що у Дніпрі багато шляхів реалізації управління. Є напрями, які необхідно удосконалити. Водночас присутній позитивний досвід реалізації електронних технологій, долучення мешканців до процесів ухвалення рішень. Упевнена, що побачимо попереду ще кращі здобутки і місто врешті отримає Європейський знак якості, який підтверджує надійність і безпеку співробітництва з муніципалітетом», – підкреслила пані Антонелла під час візиту до Дніпра.

Дніпро має усі шанси отримати Європейський знак якості за належне самоврядування. Новини Дніпра

Зі свого боку координатор східного партнерства Європейської асоціації місцевої демократії Олександр Койка розповів: «Навесні, під час першого етапу реалізації проєкту у Дніпрі, делегація Європейської асоціації місцевої демократії провела опитування діяльності міської влади як серед представників громадськості, так і серед самих чиновників. Проаналізувавши результати, окреслили напрями діяльності, які можна удосконалити. Окрім того, проаналізовані дані лягли в основу триденного тренінгу, який днями провели для співробітників міської ради та громадськості, із вдосконалення інструментів місцевої демократії».

«З 2017 року Дніпро є членом Європейської асоціації місцевої демократії. Сподіваємося, що співпраця продовжуватиметься. Так, наприклад, за результатами проведеного тренінгу, групи підготували концепти трьох мікропроєктів, на реалізацію яких асоціація планує направити фінансування», – додала директорка Агентства місцевої демократії Дніпропетровської області Анжеліка Пилипенко.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: