Skip to content

«Спрут» по-дніпровськи: хто стоїть за замахом на активіста-антикорупціонера

Евгентий Гольдман

Евгентий Гольдман

Херсон, Одеса і Дніпро – ці три міста є беззаперечними антилідерами за кількістю зухвалих нападів на громадських діячів та медійників. Минулого тижня одне з них знову опинилось у центрі уваги, вкотре підтвердивши сумну статистику. Хто цинічно розправляється з дніпровськими активістами, які борються проти корупціонерів? Дізнавався Кирил Вольний.

Днями у Дніпрі на лідера ГО «Народний трибунал» Олександра Юровських було скоєно жорстокий напад, який шокував місто-мільйонник. Активіст не дійшов до свого під’їзду лічені кроки, коли на нього напали двоє невідомих та почали бити металевими прутами по голові.

Хто і за що саме вирішив жорстко розправитися з діячем? Пан Юровських впевнений, що причиною стала саме його громадська діяльність.

«Я пов’язую цей напад зі своєю діяльністю як активіста», – стверджує Олександр і додає: до інциденту можуть бути причетні поплічники скандально відомого В’ячеслава Мішалова.

Нагадаємо, пан Мішалов обіймав посаду секретаря міськради Дніпра у 2015-2017 роках. У цей період фірми його батька, колишньої дружини та власні підприємства В’ячеслава Дмитровича виграли підрядів майже на пів мільярда бюджетних гривень.

Численні корупційні схеми родини Мішалових стали приводом для відкриття кількох кримінальних справ. Одна з головних вимог активістів – повернення вкрадених коштів та притягнення винних до відповідальності.

Джерело: СтопКор

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: