Skip to content

Дніпрян запрошують на акцію до Дня української мови

Вера Белоусова

Щороку 9 листопада в Україні святкують День української писемності та мови. З цієї нагоди ВІ «Активна Громада» запрошує мешканців Дніпра взяти участь у всеукраїнській акції: “Розвивай українську! Щебечи солов’їною!”.

Дата: 9 листопада

Час:  14:00

Місто та місце: місто Дніпро, Європейська площа

Мета акції: дізнатися, як добре ми знаємо нашу мову, її історію, чи віримо ми стереотипам та що кожен з нас готовий робити для розвитку української мови?

Дніпрян запрошують на акцію до Дня української мови. Новости Днепра

Українська мова пройшла довгий та тернистий шлях розвитку й сьогодні кожен з нас відповідальний за її популяризацію та процвітання. Багато українців приділяють час вивченню англійської мови та інших мов, але чи так добре ми знаємо та шануємо нашу рідну мову? Адже, як писав Тарас Шевченко: «і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь».

Традиційно, 9 листопада українці пишуть «диктант національної єдності». Однак, ВІ «Активна Громада» пропонує по-новому відзначити День української писемності та мови. Українців запрошують до спільного розгадування кросворду, який допоможе комусь дізнатися, а комусь пригадати цікаві факти про українську мову, обговорити її важливість та визначити, як ми самі можемо сприяти розвитку нашої мови. Під час акції учасники не тільки розгадуватимуть кросворд, але й напишуть свої улюблені українські слова. В результаті активісти дізнаються: яке місце займає українська мова в житті українців? які слова найбільше подобаються українцям та чому? як учасники акції бачать свою роль у збережені та поширені української мови? що вони вже роблять для розвитку мови та що вони готові робити далі?

Акція одночасно проходитиме у 25 містах у різних куточках України.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: