Skip to content

Звітно-виборча конференція Дніпропетровської торгово-промислової палати

София Танченко

24 жовтня 2019 року в Дніпропетровській торгово-промисловій палаті відбулася конференція членів ДТПП, присвячена підведенню підсумків роботи організації за 2015 – 2019 рр. та окресленню завдань до 2024 року.

Президент Палати Віталій Жмуренко озвучив завдання, що вирішує ДТПП —  розширення зовнішньоекономічних зв’язків, розвиток регіонального експорту, залучення інвестицій в Дніпропетровську область, надання актуальних просвітницьких, аналітичних та інформаційних послуг малому і середньому бізнесу, допомога об’єднаним територіальним громадам. 

Доповідаючи про конкретні заходи, які розроблені та впроваджуються Палатою для досягнення мети, Віталій Жмуренко навів конкретні факти і цифри, що підтверджують ефективність роботи: «Палата щорічно напрацьовує нові міжнародні контакти. Саме вони стають фундаментом для проведення презентацій економічного та інвестиційного потенціалу регіону. В результаті чого підписуються угоди щодо співпраці, починається переговорний процес між підприємствами, формується зацікавленість інвесторів. В рамках перерахованих заходів відбулося більше 2000 прямих ділових переговорів між дніпропетровськими та іноземними бізнесменами. В цілому, 700 великих і малих підприємств регіону скористалися допомогою Дніпропетровської торгово-промислової палати для встановлення зовнішньоекономічних зв’язків».

Підсумовуючи результати роботи Палати за звітний період, Віталій Жмуренко зазначив, що сьогодні організація об’єднує 1100 підприємств області. Зростаючий авторитет ДТПП в регіоні та щорічне збільшення кількості підприємств-членів Палати – це дуже важливий результат пройдених п’яти років. А завдання, на виконанні яких належить зосередитися у найближчій перспективі, спрямовані на покращення умов для роботи регіонального бізнесу.

Присутній на звітній конференції президент ТПП України Геннадій Чижиков дав свою оцінку п’ятирічній діяльності Дніпропетровської ТПП, оцінив її роботу як успішну, що і підтверджують четвертий рік поспіль сертифікаційні аудитори — відповідність системи менеджменту якості послуг Палати вимогам і положенням міжнародних стандартів ISO 9001:2015.

Запрошений на конференцію Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов зазначив, що керівництво області зацікавлене в роботі активних та ініціативних бізнес-асоціацій, які не тільки означають проблемні питання, але й генерують шляхи їх вирішення, сприяють позитивним змінам в економіці регіону. Саме такою організацією, на думку Гліба Пригунова, і є Дніпропетровська торгово-промислова палата, співпраця якої з регіональною владою є плідною і перспективною..

Віталій Литвин, Радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації, відмітив, що взаємодія Дніпропетровської ТПП з обласною владаю є тісною, ефективною і корисною для розвитку регіонального бізнесу. Наприклад, масштабний Дніпровський економічний форум, організований ДОДА і ДТПП в 2018 році, зібрав сотні бізнесменів, банкірів, економістів та інвесторів з багатьох країн світу. А підприємці Дніпропетровщини мали можливість представити або отримати інформацію щодо передових технологій, знайти партнерів, союзників, інвесторів і будуть мати таку можливість і в наступному році на Дніпровському економічному форумі 2020.

Всі виступаючі під час обговорення результатів роботи Дніпропетровської торгово-промислової палати за 5 років дали високу оцінку її діяльності. Тому відкритим голосуванням одностайно на пост президента Дніпропетровської ТПП на наступні 5 років знову був обраний Віталій Жмуренко, який у своїй заключній промові подякував всім учасникам конференції за високу надану довіру і запевнив, що робота щодо покращення умов для бізнесу буде продовжуватися: «Світ швидко змінюється. Підприємницьке середовище та інформаційні технології стрімко розвиваються. Нам необхідно йти в ногу з часом. Тому слідкувати за світовими тенденціями і трендами та відповідати їм – це запорука нашого розвитку у вірному напрямі. І я впевнений, що й надалі ми будемо з подвійною енергією працювати на благо нашої країни!»

Категория: Новости Днепра, Реклама

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: