Skip to content

Лава на Лаву: збірна команда Дніпропетровської області виборола Кубок України зі «Спасу»

1 місце до Дніпра з українського рукопашу «Спас», в підрозділі «Лава на Лаву»,  привезла збірна команда Дніпропетровської області.  Кубок України відбувся у Запоріжжі. Боротьба була запекла. Але сіль історії навіть не у перемозі, —  унікальні самі учасники змагань. Це звичайні батьки дітей. Кожен з них, далеко не спортсмен, має власну професію, — працює в офісі, в лікарні, на заводі, водить дітей на заняття до секцій. Втім, власну жагу до спорту в них не переважили смаколики з шашличками. Аби змагатися у рукопаші чоловіки тримають чудову фізичну форму. А в таких батьків дивляться діти і намагаються не пропускати свої тренування. Сімейний спортивний дух у Дніпрі запалює дитячо-спортивна школа «Штурм».

Збірна команда Дніпропетровської області виборола Кубок України зі "Спасу". Новости Днепра

Український рукопаш «Спас» — це вид спортивного змішаного єдиноборства, який має українське національне коріння і витоки з козацького бойового мистецтва «Спас». У 2010 році Міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту український рукопаш «Спас» внесений у перелік видів спорту, що визнані в Україні (наказ Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту № 306 від 09.02.2010 р.).

В українському рукопаші «Спас» існують офіційно визнані правила змагань, навчальна програма для дитячо-юнацьких спортивних шкіл з українського рукопашу «Спас», класифікаційні вимоги та норми. Навчають рукопашу у дитячо-юнацьких спортивних школах, ДЮСШ та спортивних клубах.  Розроблені програми для підготовки тренерів-інстректорів, а у Запорізькому національному університеті навіть відкрито спеціалізацію на факультеті фізичного виховання.

Збірна команда Дніпропетровської області виборола Кубок України зі "Спасу". Новости Днепра

Сьогодні, цей вид спортивного єдиноборства розвивається у 13 областях України та у 8 країнах світу: Україна, Білорусь, Естонія, Польща, Швеція, Німеччина, Грузія, Азербайджан. У 2012 році відбувся перший чемпіонат Європи з українського рукопашу «Спас», а в 2013 — перший чемпіонат світу.

Збірна команда Дніпропетровської області виборола Кубок України зі "Спасу". Новости Днепра

Дніпровська команда – це справжні козаки! За перемогу боролися завзято. Лава на лаву — це колективна бойова козацька гра, – змагання далеко не для іпохондриків! Колона з 25 кремезних чоловіків зчіпляються руками і пруть стіною на супротивника. У сутичці перемагає той кому  гуртом вдалося відтіснити суперника. Хоч за правилами бити нижче поясу та у голову не можна, від самого спостерігання такої боротьби – кров холоне у жилах.

«Це збоку так здається, а коли ти у грі, у команді страхи відключаються. Існує лише мета – перемога», — каже Руслан Вишневецький.

Депутат Дніпровської міської ради неодноразово брав участь у таких змаганнях, та професійно займався рукопашем. Сьогоріч до лав козаків рукопашу  не вийшов, втім допоміг команді з транспортом.

Збірна команда Дніпропетровської області виборола Кубок України зі "Спасу". Новости Днепра

До збірної, що змагалась за кубок України у рукопаші Спас, увійшли  команда з тренерів та батьків вихованців Школи «Спас-Штурм», богатирі зі Школи козацького гарту «ХОРС» м. Павлоград,  Школа  «Спас-Яструб» м. Дніпро, та представникі «Ветеранського братерства» м. Дніпро.

Були командні бої та індивідуальні змагання. Один на один билися най витриваліші капітани команд. У фіналі – боротьба на кушаках.

Витримка, підготовка і наймасовіша група підтримки із «Штурму», — ось рецепт нашої перемоги, кажуть ті хто привіз додому  перше місце кубку України з рукопашу «Спас»

Автор Соня Сонячна

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: