Skip to content

Прибирання та родинне свято: Дніпряни зібралися на загальноміську толоку

Яна Слабышева

Яна Слабышева

У суботу, 20 квітня, у Дніпрі відбулася загальноміська толока до Всесвітнього дня Землі.

Акція «Чисто Дніпро» пройшла на двох локаціях: у молодіжному парку Новокодацький, що на житловому масиві Червоний Камінь (в районі кар’єра), та у парку культури й відпочинку Придніпровський (в районі стадіону «Авангард»). Також сьогодні в Україні відзначають День довкілля.

«З ініціативи міського голови Бориса Філатова у нашому місті було організовано такий суботник у новому форматі – родинного свята. Сьогодні прийшло дуже багато молоді, дітей.

Мешканці міста усе збирають, а комунальна техніка вивозить. Дуже важливо піклуватися про довкілля, а ще краще, коли це відбувається в атмосфері такого свята», – зазначив директор департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Олег Семенко.

Відмінність цьогорічного суботника від інших у тому, що в парках для містян влаштували концерти дитячих колективів, різноманітні майстер-класи та навіть розіграші призів. Долучилися до толоки й великі підприємства міста та громадські організації.

«Ми намагалися створити атмосферу родинного свята, щоб діти змалечку розуміли, що потрібно дбати про природу, про чистоту міста.

Концертна програма підібрана відповідно.

На майстер-класах використовують лише природні матеріали – щоб не забруднювати довкілля», – розповіла начальник управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Дар’я Біла.

На цьому суботнику вперше сортували сміття. З цією ініціативою виступило громадське формування «Екологічний патруль».

«Сортуємо за чотирма групами: скло, папір, пластик та метали з тетрапаками. Після суботника сміття відправимо на підприємства, з якими є попередня домовленість про переробку. Дуже гарно, що сьогодні на захід прийшло багато людей, що стільки мешканців міста небайдужі до природи й хочуть разом робити Дніпро чистішим», – сказав представник громадського формування «Екологічний патруль» Володимир Кисельов.

Олександр мешкає у Придніпровську вже понад 30 років. Каже, що постійно намагається прибирати в рідному мікрорайоні, бо піклується про комфорт та чистоту міста: «Я прийшов на толоку, бо цей парк – теж мій дім, можна сказати. Сюди я приходжу на вихідних, займаюся спортом на стадіоні, бігаю. Тому добре, що сьогодні всі зібралися на прибирання, але ще краще, щоб усі разом не смітили».

Юлія – теж мешканка Придніпровська. Сьогодні вона збирала один із найбільш травмонебезпечних видів сміття – скло: «На жаль, люди не просто не можуть донести пляшки до урни, вони ще й розбивають їх у парку, на стадіоні. А тут гуляють діти, вони можуть травмуватися. Я мешкаю в цьому районі з дитинства і вважаю, що потрібно підтримувати чистоту місця, де ти живеш».

«Я мешкаю поруч із кар’єром, тому сьогодні прийшла на прибирання. Тут приємно гуляти, тож хочеться, щоб сміття не було. Сподіваюся, що люди, які викидають пляшки та недопалки собі під ноги, почнуть викидати їх у сміттєві баки», – розповіла мешканка житлового масиву Червоний Камінь Тетяна.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: