Skip to content

Борис Філатов: У Дніпрі з’явиться унікальна бібліотека української діаспори

София Танченко

Борис Філатов: У Дніпрі з’явиться унікальна бібліотека української діаспори. Новости Днепра

У Дніпрі створять єдину в Україні бібліотеку української діаспори з книжковим фондом майже 10 тис. видань воєнних і повоєнних років минулого століття. Цей проект став можливим завдяки домовленостям, які міський голова Борис Філатов уклав під час свого відрядження до США навесні минулого року.

Всі книги майбутньої бібліотеки мають чималу бібліографічну цінність. Вони були в Німеччині, Бразилії, Аргентині, США та Канаді. Серед видань – екземпляри, що переповідають історію Української повстанської армії, філософська, історична література. Однією з перлин майбутньої бібліотеки стануть українські альманахи.

«Щоб втілити цей проект, нам довелося завоювати неабияку довіру. Коли я був у Сполучених Штатах Америки, я мав домовленість з Українською православною церквою США та з українською діаспорою – насамперед міста Рочестер. Ішлося про те, що бібліотечні фонди української діаспори, а також певні книги з бібліотеки Саут-Баунд-Брука будуть передані у комунальну власність територіальної громади Дніпра і у нас тут буде сформовано Бібліотеку української діаспори. Книги надзвичайно цінні», – зазначив Борис Філатов під час відкриття фотовиставки газети «День».

За інформацією очільника міста, книжковий вантаж уже готовий до відправки в Україну. Його доправлятимуть кораблем. Унікальну Бібліотеку української діаспори розташують на першому поверсі Центральної міської бібліотеки Дніпра.

 

Категория: Афиша

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: