Site icon Наше Місто

У Дніпрі пройде Відкритий Чемпіонат міста з дитячої легкої атлетики

У Дніпрі пройде Відкритий Чемпіонат міста з дитячої легкої атлетики. Новости Днепра.

13 травня 2018 року в Дніпрі пройде Відкритий Чемпіонат міста з дитячої легкої атлетики серед школярів за міжнародною програмою IAAF.

Про це кореспондент “НМ” дізналася в спортивному клубі «StartDnipro».

Змагання пройдуть в рамках системного соціального проекту, розробленого Федерацією легкої атлетики м. Дніпро (ФЛАД) за підтримки:

-Федерації легкої атлетики Дніпропетровської обл. (ФЛАДнО)

-Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ)

-Управління спорту Департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради в рамках стратегії мера міста «Дніпро-спортивна столиця» та за підтримки спонсорів і партнерів.

13 травня на Фестивальному причалі будуть змагатися 20 команд переможців районних змагань з 8 районів  міста за звання найсильнішої і найспритнішої команди міста.  Це не звичайні змагання, які включають в себе  командні естафети, біг на витривалість, біг через дробину, метання дитячого списа та м’яча, «Вортекса», стрибки зі списом, стрибки в довжину, «класики» та «жабку» і інше.

Допомагати, мотивувати і давати майстер-класи на локаціях командам будуть відомі легкоатлети  Дніпра , які вже досягли в своєму віці певних висот. Серед них: Ганна Рижикова-Ярощук — Бронзовий призер чемпіонату Європи 2012 року з бігу на 400 метрів з бар’єрами, а також чемпіон Універсіади 2011 року та чемпіонату Європи до 23 років; Ярослава Магучіх — чемпіонка світу серед дівчат у стрибках у висоту; Руслан Валітов — бронзовий призер Юнацьких Олімпійських ігор з легкої атлетики 2014 року в Нанкіні, Китай (метання диску) ; Чередниченко Каріна — учасниця Чемпіонату України з рукопашного бою серед юнаків та юніорів; Кайсен Тетяна — Воспітанніца криворізької дитячо-юнацької спортивної школи №7 учасниця чемпіонату Європи з легкої атлетики в Тбілісі.

Серед «відомих» вболівальників будуть присутні: Марина Філатова — президент Федерації легкої атлетики Дніпропетровської області та м.Дніпро , Ігор Гоцул- президент Федерації легкої атлетики України, перший заступник Міністра молоді та спорту України.

Відкритий Чемпіонат міста з дитячої легкої атлетики – це поєднання змагання і розваг, в якому діти в ігровій формі пізнають всі види легкої атлетики. Переможців і призерів чекає багато призів як від мерії і Федерації легкої атлетики, так і від  спонсорів та партнерів. В зонах відпочинку дітей будуть розважати аніматори.

Федерація легкої атлетики м. Дніпро запрошує всіх батьків і дітей міста прийти і вболівати за школярів, відкрити для дітей нову захоплюючу легку атлетику. Приходьте на Фестивальний причал, 13 травня об 11.00, щоб будь-якими засобами підтримувати команди! Головним критерієм успіху змагання є щасливі посмішки дітей, батьків і задоволення педагогів.

Місце проведення: Фестивальний причал (Січеславська Набережна).

Розклад:

11.00 — Відкриття змагань

11.10-13.20 – Змагання команд двох вікових груп

13.45 – Нагородження абсолютних переможців в кожній віковій категорії

14.00 — Закриття  стартового містечка

Довідка від “НМ”

Програма Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) «Дитяча легка атлетика» була розроблена ще в 2006 році і відтоді почала свою  реалізацію по всьому світу. В Україні раніше в деяких активних містах,  спортивні свята за такою програмою, проводились власними засобами.

Федерація легкої атлетики м. Дніпро (ФЛАД) за підтримки Дніпровської міської ради в рамках стратегії мера міста «Дніпро-спортивна столиця» , вирішили підійти до цього проекту системно.

В загальноосвітніх школах замість традиційних уроків фізичної культури було впроваджено нову програму з розвитку легкої атлетики  для дітей 6-13 років, розробленої Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій  (IAAF), що застосовується в усьому світі. Інноваційна система занять з дітьми, побудована на використанні «дитячої» моделі і ігрового методу тренувань. Діти, які займаються за цією програмою, освоюють ази всіх видів легкої атлетики через спеціальні ігрові вправи, які непомітно вчать їх правильних технічних рухів.

У 2018 році відібрано вже 27 опорних шкіл, проведено сертифікацію викладачів фізичної культури та закупівлю нових наборів обладнання. Протягом двох місяців діти разом з педагогами навчались цій програмі на уроках і провели внутрішкільні змагання серед школярів 9-13 років. Найкращі команди були відібрані на Чемпіонат міста.

Мета даного проекту – відкрити дітям «нову» — цікаву легку атлетику, закохати їх в неї і залишити її такою  в школах на уроках.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version