Skip to content

Міскрада Дніпра активно бореться з підтопленням вулиць на лівому березі

Кристина Гришанова

Кристина Гришанова

Міскрада Дніпра активно бореться з підтопленням вулиць на лівому березі. Новости Днепра

Проблема підтоплення вулиць у Дніпрі найбільш гостро нині стоїть в Амур-Нижньодніпровському районі (далі – АНД). Про це на прес-конференції 16 березня повідомив заступник міського голови Михайло Лисенко.

Посадовець зазначив, що наразі мерія проводить роботи з розчистки зливових колекторів, русел відкритих канав, реконструкції насосних станцій та відкачування води.

-На жаль, наша реакція може бути лише точковою. Адже в АНД районі відсутня система зливової каналізації. Тобто воду просто нікуди відкачувати. Ми зробили попередні підрахунки: щоб повністю закрити проблему підтоплень Амур-Нижньодніпровського району, необхідно близько 1 млрд грн. Ми не можемо витратити весь бюджет розвитку Дніпра, щоб вирішити проблему 15 вулиць. Наразі ми проектуємо систему зливової каналізації для житлового масиву Лівобережний. Там її також немає. І ми насамперед спрямовуємо кошти туди, де проживає більше людей. Дощова каналізація на Лівобережному коштуватиме близько 120 млн грн, – зазначив Михайло Лисенко.

Заступник мера також додав, що проблема з підтопленням Амур-Нижньодніпровського району виникла ще понад 60 років тому, коли в Запоріжжі побудували гідроелектростанцію та греблю. Через це зріс рівень води в річці Дніпро.

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости политики Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: