
Хто ж сьогодні не знає «Крива́ву Ме́рі»? Один за найулюбленіших коктейлів сучасності, що складається з горілки, томатного соку та спецій (можуть бути ще деякі варіації – вже на індивідуальний смак). Наприклад, я, працюючи за баром, готувала його так: томатний сік, горілка, ложка гострого соусу, дрібка перцю і гілочка селери. Цей, здавалось би, простий за складом і приготуванням коктейль входить до списку офіційних напоїв Міжнародної Асоціації барменів.
Хто ж і коли придумав славнозвісну «Мері»? Бо смакуючи келишок за келишком, навряд чи хтось спитає про це у бармена. Отож, аби ви могли здивувати друзів на вечірці – ділюсь історією. По-перше, нема точної версії авторства коктейлю. По-друге, світ не знає однозначної відповіді на питання «чому саме Кривава Мері»? Тим не менш, найпоширеніша версія говорить, що автором коктейлю став бармен з Нью-Йорка, Фернан Петіот. Саме він придумав рецепт коктейлю «Кривава Мері». Але сталось це не в Америці, а у Франції, точніше – у самому Парижі! Французька публіка не оцінила коктейль належним чином, на відміну від неї, Америка коктейль полюбила. Існує ще версія, що автором коктейлю є Джордж Джессел, продюсер і композитор.
А що ж нам відомо про назву? З першою версією, так свій винахід барного меню назвав сам автор — Фернан Петіот. Дехто стверджує, що назву коктейлю дали самі відвідувачі бару і навіть світом гуляє версія, що своїй назві коктейль зобов’язаний королеві Марії Тюдор, яка прославилася своєю жорстокістю.
Тепер і ви знаєте, хто така та «Кривава Мері» і з чим її їдять, точніше – як її готують та п’ють. Споживайте відповідально і нехай вам смакує!