Skip to content

Топ книжок для дніпрянок до 8 Березня

Кристина Гришанова

Кристина Гришанова

Топ книг для днепрянок к 8 Марта. Новости Днепра

Раджу тільки ті букви, які не лишили мене байдужою. Ба, більше! Вони лишили слід у моєму серці, в голові, в сприйнятті світу. Читаючи ці книги в різні роки, я плакала, сміялась, раділа і тривожилась. Я пила шампанське за те, що зі мною такого не трапилось, я була щаслива, а була розбита тому, що впізнавала себе чи когось із близьких мені людей в героях цих історій. Ми всі люди в одному світі і кожен у своєму всесвіті…ці книги дають можливість подивитись на себе збоку або… не на себе, на когось. Все, досить базікати! Гайда, читати! 😉

  1. Володимир Лис «Століття Якова»

Чоловіки теж вміють кохати. Віддано і до самозабуття, вірите в це? Сумніваєтесь? Тоді ваші сумніви має розвіяти роман «Століття Якова». Після цієї історії не можна дивитись на кохання так, як до прочитання. Роман був екранізований, головну роль шикарно зіграв легендарний Стас Боклан.

  1. Люко Дашвар «Мати все»

Жадоба мати все у цьому житті будь-якою ціною…що вона робить з людьми? А чи може бути так, коли все у житті людини це – мати?

Що з цього норма? Нормальність у кожного своя, як і правда… Сучасний світ жорстокий, але в ньому завжди є місце для любові. Шукайте її…

  1. Дара Корній «Гонихмарник»

«Якщо ти відчуваєш, що тобі щось недобре в домі – запали свічку церковну» — майже кожна з нас чула таку пораду від бабусі. А чи віримо ми сьогодні в час смартфонів у всі ці «бабусині казки»? Де та межа, між реальним  сучасним світом та світом магії? Межа незрима і переступити її дуже легко, як це роблять головні героїні роману…

  1. Світлана Талан «Розколоте небо»

Ми частенько бачимо, як дитина в супермаркеті вередує, що не те тістечко їй купує мама…а чи можна уявити собі, що найсолодший смак – смак плоті, що походить від своєї плоті? Ви вірите, що любов може бути сильнішою за інстинкт самозбереження? А в те, що… нічого більше не скажу, просто тішусь, що тепер ця книга в обов’язковій шкільній програмі і ми більше не ховаємо свою історію десь глибоко в спіднє….

  1. Марія Матіос «Солодка Даруся»

Готові до драми? До того, що читатимете роман крізь сльози? Книга, яка змусила аплакати навіть колишнього президента України – Віктора Ющенка. А чи так часто чоловіки плачуть над книгами?

  1. Ліна Костенко «Записи українського самашедшего»

Чи можна сьогодні когось здивувати тим, хто економіст стає успішним ресторатором, а вчителька – менеджером з продажів? Нісенітниця, вважаєте? Ні, це сучасність нашої держави, в якій треба не прото вижити, а лишитись в здоровому глузді. Чи вдаєтья це головному герою роману Ліни Костенко?

  1. Михайло Стельмах «Чотири броди»

Хочете книгу про життя,про зраду і любов, про підлість людську і справжню дружбу, але сучасний світ трохи стомив? Тоді беріть до рук «Чотири броди». Що люди здатні класти на терези із совістю? Чи правда наші прабабці та прадіди зали про життя щось сокровенне? Шукайте відповідь на сторінках роману.

  1. Оксана Забужко «Польові дослідження з українського сексу»

Чи кожна жінка зізнається, що чоловік, якого вона народила і виховала – звичайний інфант? Звісно ні. А ще більше це будуть заперечувати жінки, які потім мають з такими чоловіками стосунки. Роман Оксани Забужко відкриває нове у звичному. Це не переспів чогось на кшталт «Енциклопедії сексу», скоріш навпаки.

  1. Руслан Горовий «40 або чому чуваки не святкують»

Жінки та дівчата, якщо ви шукаєте книжку, яка допомогла б вам зрозуміти чоловіків краще і дізнатись про них те, що вони ніколи не скажуть вголос – то ось та «панацея». Руслан Горовий не соромиться оголювати чоловічі слабкості, які можуть за певних умов стати їх силою…а можуть і не стати… Отож, якщо ви не боїтесь живих почуттів, які змусять ваші мізки ворушитись, а серце калататись, якщо не страшно побачити в чоловіках не «сильну стать», а маленьких відвертих хлопчиків – то сміливо відкривайте цю книжку.

  1. Валентина Мастєрова «Суча дочка»

«Така книжка, в саме серце! Про людей, про плітки, про ярлики і навіть про тупість людську часом. Ти знаєш, так все тут правдиво, наче про когось знайомого. От їй Богу – в саме серце!» — казала мені про цей роман подруга і мала рацію. Книга про нашу з вами реальність, про пережитки, які комусь можуть добряче зіпсувати життя.

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: