Доки ми з вами доїдали олів’є з порошковим майонезом, консервантами та барвниками, світ визначив тренди у харчуванні на 2018-й.
Для них вони вже не нові, а нам варто хоча б ознайомитися. Адже саме ці продукти за умови постійного їх вживання попереджають виникнення багатьох захворювань.
Тож на першому місці – олія з водоростей (ви про таке чули?), авокадо та океанічна риба, як джерело Омега-9 ненасичених жирних кислот.
На другому – рослинні пробіотики з оливок, кімчі, місо та, не по- вірите, солоних огірків.
Третім став цикорій, корінь якого – єдиний рослинний пробіотик, який покращує поглинання кальцію та попереджає появу зайвої ваги.
Четверте місце – їжа для покращення роботи мозку. Тобто овочі, горіхи та ягоди. Приміром, та сама лохина, експорт якої з України до Європи останнім часом б’є рекорди. Склянка цієї ягоди на день значно покращує когнітивні функції мозку у людей похилого віку.
На п’ятому місці дуже корисні псевдокрупи, тобто кі- ноа, амарант і – увага! – наша улюблена гречка.
На шостому – стевія, використання якої у харчуванні до- помагає значно знизити вживання цукру.
Ну й сьома позиція рейтингу – кисломолочний сир як джерело білка, корисного для здоров’я.
А ми все – сало, сало…
Категория: Архив, Новости Днепра, Новости здоровья Днепра, Общественные и социальные новости Днепра
Метки: полезная еда