Skip to content

Дівчаток на Дніпропетровщині народжується більше

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Дівчаток на Дніпропетровщині народжується більше. Новости Днепр

Головний лікар-акушер області Катерина Каїра повідомила, що представниці прекрасної половини людства обганяють хлопчиків на один відсоток.

Дівчаток на Дніпропетровщині народжується більше. Новости Днепр

-Всього з початку року на Дніпропетровщині народилося 20 тисяч малюків, — уточнила вона. — Із них двісті – двійнят. Щомісяця у нас середньому з’являється на світ більше двох  тисяч немовлят. Дівчатка «обігнали» хлопчиків приблизно на один відсоток. За 9 місяців минулого року було близько 23 тисяч дітей. Та й нинішній показник гарний. Нехай усі малюки здоровими ростуть. Про це разом з батьками будуть піклуватись  медики.

За інформацією Катерини Каїри, серед новонароджених було 145 діток до півтора кілограма. Це дуже низька вага, та фахівці виходили кожного з них.

Дівчаток на Дніпропетровщині народжується більше. Новости Днепр

 

-Така можливість у нас є завдяки роботі сучасних перинатальних центрів у Дніпрі та Кривому Розі. — Чекаємо на відкриття унікального відділення реабілітації новонароджених в обласному центрі матері та дитини імені Руднєва. Це дасть змогу надавати якісну допомогу ще більшій кількості  немовлят. Всього в нашій області працюють більше двадцяти пологових стаціонарів. Створені хороші умови для того, аби область поповнювалася маленькими мешканцями.

Юлія Бабенко, фото автора

 

 

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости здоровья Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: