Skip to content

Учасники Форуму української молоді діаспори обговорили з експертами розвиток бізнесу в Україні

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

Сьогодні, 22 серпня, учасники Форуму української молоді діаспори зібралися на першу загальну сесію, щоб обговорити залучення українців з-за кордону до просування нашої країни на міжнародній арені, розвитку бізнесу та співпраці українських компаній і уряду із зарубіжними підприємствами.

Під час дискусії на тему «Залучення інвестицій та сприяння бізнесу в Україні з допомогою закордонного українства» молодь мала змогу поспілкуватися з провідними представниками бізнес-кіл України та світу.

-У кожній країні, де є громадяни України, люди, які ідентифікують себе з Україною, український уряд та бізнес мають можливість без проблем налагодити співпрацю, бо українці за кордоном можуть представляти інтереси і країни в цілому, і окремих бізнесменів. Я переконаний, що за молоддю – майбутнє України та її економіки. Молодь України та молодь діаспори  разом може вивести країну на новий, кращий рівень, – зазначив під час сесії очільник Україно-іспанської торгово-промислової палати Михайло Петруняк.

Віце-президент Міжнародної торгової палати ІСС Тарас Демкура наголосив на тому, що українська діаспора повинна сприяти налагодженню зв’язків українських та зарубіжних компаній: «Насправді закордонні компанії зацікавлені у співпраці з Україною. Але перемовини вони хочуть вести із людьми, які знають мову, знають ментальність. У цьому може допомогти діаспора, а особливо – молодь».

-Я дуже сподіваюся, що всі питання, які ми з вами обговорюємо, та пропозиції, які напрацюємо за підсумками роботи на сесіях, вплинуть на ухвалення рішень на законодавчому та виконавчому рівнях  в Україні. Я впевнений, що разом ми зможемо зробити усе потрібне для процвітання нашої країни, – вважає віце- президент Торгово-промислової палати України Валерій Король.

Директор КП «Агентство розвитку Дніпра» Дніпровської міської ради Володимир Панченко закликав українську молодь сприяти розвитку країни та розповів про стратегічні плани Дніпра: «Дніпро ставить собі за мету створити 150 тис робочих місць за 10 років, зробити наше закрите в минулому місто туристично привабливим і приймати мільйон туристів на рік, збільшити регіональний продукт і доходи бюджету вдвічі. Для вас, молоді діаспори, це також шанс для співпраці».

Сьогодні на учасників Форуму української молоді діаспори чекає друга загальна сесія на тему «Світове українство в євроінтеграційних процесах та міжнародній дипломатії».

Нагадаємо, 21 серпня у Дніпрі розпочався VII Форум української молоді діаспори, який організовує Світовий конгрес українських молодіжних організацій (СКУМО). Він триватиме до 26 серпня і збере близько 700 діаспорян із понад 20 країн світу – Литви, Естонії, Фінляндії, Угорщини, Німеччини, Пакистану та ін. У Дніпрі форум відбувається вперше. Міський голова Дніпра Борис Філатов підкреслив, що проведення форуму – це унікальна можливість для міста залучити нові інвестиції та заявити про себе як про повноправного члена європейської родини, адже саме українська діаспора є найкращим лобістом інтересів нашої держави у світі. Крім того, підтримка молоді – це інвестиції в майбутнє Дніпра та всієї країни.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: