Skip to content

Заступник Бориса Філатова врятував від загибелі десятьох безпритульних тварин

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

7 червня заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко вирушив із гуманітарною місією до Харкова, щоб забрати із тамтешнього зоопідприємства безпритульних тварин.

Чотирилапі потрапили до сусіднього міста через чиновників Слобожанської селищної ради. Собак могли просто приспати, адже, на відміну від Дніпровського КП «Зооконтроль», яке після стерилізації та щеплень від сказу відпускає песиків у їхнє звичне середовище, харківська служба використовує більш радикальні методи.

-У Слобожанській селищній раді уклали домовленість із харківським підприємством на відловлювання безпритульних тварин. Та громада вирішила, що тварин необхідно повернути у власність міста. Дніпро не залишає в біді навіть своїх собак, – зазначив заступник Бориса Філатова під час поїздки до Харкова 7 червня.

Щоб доставити чотирилапих до Дніпра, залучили комунальну техніку КП «Зооконтроль». Це – унікальні спецавтівки, оснащені за європейськими стандартами безпеки та гуманного ставлення до тварин. Усі витрати гуманітарної місії заступник мера Дніпра взяв на себе. У деяких тварин підозрюють піроплазмоз (сезонна хвороба собак, переносниками якої є іксодові кліщі. – Ред.). Після повернення собак лікуватимуть у КП «Зооконтроль». Безхатькам спробують знайти господарів.

Наразі відомо, що трьох тварин уже готові забрати опікуни. Зазначимо, що з початку року в Дніпрі щепили від сказу та стерилізували близько 1,1 тис. безпритульних псів. Щодня працівники КП «Зооконтроль» проводять хірургічні втручання в середньому п’ятнадцятьом тваринам.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: