Skip to content

Відбулась презентація фотовиставки «Ветерани двох війн»

Юлия Мухина

Юлия Мухина

У Дніпропетровській ОДА відкрили виставку фотопроекту «Ветерани двох війн», до якого приєдналися учасники Другої світової та АТОвці. Експозицію можна буде переглянути протягом місяця, потім знімки виставлять в Музеї АТО.

Про це повідомив радник голови ДніпроОДА Іван Начовний.

Ідея фотопрооекту народилася в Центрі допомоги учасника АТО при ДніпроОДА. До фотопроекту приєдналися п’ятеро ветеранів Другої світової війни та стільки ж АТОвців.

«Є взаємозв’язок поколінь. Для нас дуже важливо показати, що ми не викреслюємо з історії факти та людей. Це треба пам’ятати і пишатися цим», — зазначив радник голови ДніпроОДА, боєць АТО Іван Начовний.

На виставці представлено 20 світлин. Це фото в парі: ветеран АТО та учасник Другої світової.
Та колективні фото.
АТОвець Дмитро Кошка брав участь у проекті разом з бабусею. Каже: 92-річна Катерина Олександрівна одразу погодилася приєднатися до зйомок.

«Моя бабуся легка на підйом. Вона кожного ранку прокидається, збирається  і намотує по парку десь 10 кілометрів», — розповів хлопець.

«Ми з бабусею часто спілкуємося… Побачивши війну зсередини, намагаюся розвінчувати для себе міфи, отримувати нешаблонні відповіді, — розповів Дмитро Кошка. — Почувши про відкриття Музею АТО, хлопців, які загинули, бабуся сказала: я мушу це побачити. Й ми разом сходили до музею».


У фотостудії учасники проекту працювали дві години.

«Цих людей дуже просто знімати: вони хороші, відкриті. Коли людина хоче, щоб її фотографували — це запорука успіху, — поділився фотограф проекту Ігор Співак. — З літніми людьми взагалі легко: у них міміка може не така жива, але вся їхня історія написана на обличчі. Як їх не поверни – буде яскравий і цікавий малюнок».

Головне у проекті – спілкування учасників двох воєн, кожен з яких розповів свою історію.
Протягом місяця виставку можна переглянути в холі ДніпроОДА за адресою: проспект Поля, 1.
Іван Начовний додав: ці світлини – лише частина великого фото проекту, який втілює команда Валентина Резніченка.

«Всіх секретів не розкриватиму. Проте переконую: ми вас ще здивуємо», — сказав він.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: