Skip to content

Борис Філатов розповів про махінації з полоненими військовослужбовцями

Марианна Стец

Марианна Стец

У міськраді Дніпра відбувся брифінг міського голови Бориса Філатова щодо полонених військовослужбовців ЗСУ

— У Макіївській виправно-трудовій колонії перебувають 47 осіб. Зараз певні політичні сили намагаються спекулювати на цій темі. З’явилося дуже багато так званих патріотів і не патріотів в тому числі, які щось передають і кажуть, що у них є канали зв’язку з колонією. Таким чином намагаються на цій темі «кататися». Роблять відповідні публічні повідомлення і використовують це в цілях своєї політичної боротьби, — повідомив Борис Філатов.

Мер зазначив, що лише Дніпровська міськрада має прямий зв’язок з солдатами, які перебувають у цій колонії.

Також міський голова нагадав, що в 2014 році була велика діяльність по звільненню і обміну полоненими. Для цього використовувалися різні канали, в першу чергу канал, пов’язаний з Червоним хрестом.

Щоб підтвердити зв’язок з колонією, Борис Філатов показав листи, які полонені надіслали своїм рідним і близьким. Найближчим часом мерія зв’яжеться з родичами і віддасть листи.

Також він зазначив, що будь-який збір грошей і матеріальних ресурсів для полонених — це фейк. Так як є чітка схема через канали Червоного хреста, що можна передавати полоненим, і що не можна. Цей список розрахований на кожну людину. Він стандартний. Кожен з 47 ув’язнених, які перебувають в колонії, повинен отримати цей перелік для того, щоб задовольняти першорядні потреби.

Під час брифінгу було зазначено, що полоненим потрібна гуманітарна допомога. У міській раді є список речей, які вони потребують.

 

 

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: