Site icon Наше Місто

Дніпровські «Воїни світла» готуються до нових змагань

Команда 6-ї школи Дніпра «Воїни світла» здобула перемогу у міському етапі військово-патріотичніої гри «Джура», яка цього року проходила на території козацької фортеці Стара Самарь. Тепер хлопці та дівчата готуються до обласного етапу змагань.

– Керівником рою виступила вчитель Вікторія Саржан. А десятикласницю Діану Стиценко було визнано найкращим ройовим у місті, – розповів вчитель школи № 6 Ахмет Ніязович. – Тепер готуємося до обласного етапу змагань. Він важче усіх попередніх.

Завдань, які виконали вихованці 6-ї школи під час міського етапу гри, було безліч. Юні козаки та козачки допомагали солдатам у зоні АТО і пораненим у військовому шпиталі, знайомились із військовою справою. Діти власноруч виготовили маскувальні сітки, теплі шкарпетки та обереги для бійців. Крім того, вони організували та провели турнір з футболу серед команд шкіл № 6, 15, 34 та 101 Чечелівського району Дніпра…

Обласний етап «Джури» відбудеться у дитячому центрі «Перлина Придніпров’я». Зараз вихованці 6-ї школи щоденно займаються на смузі перешкод, відпрацьовують прийом стройової підготовки, вчаться управляти катамаранами, у спортивній залі проводять тренування з перетягування канату, а також вчаться збирати та розбирати справжні автомати Калашникова. Крім того, діти вивчають питання історії казацтва та вчаться надавати першу медичну допомогу на манекенах.

Спонсором турніру виступила військова частина Національної гвардії України. Там діти вчаться стріляти із пневматичної гвинтівки.

Переможці обласного етапу «Джури», яких визначать до середині червня, поїдуть на всеукраїнський етап конкурсу, що відбудеться у Харкові.

Маріанна Стець

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version