Skip to content

Пам’ятний знак курсантам Дніпропетровського артилерійського училища з’явився у Дніпрі

Марианна Стец

Марианна Стец

8 травня біля Будинку культури ПАТ “Комінмет” відкрили пам’ятний знак курсантам Дніпропетровського артилерійського училища, що загинули влітку 1941 року

Схожий меморіал раніше вже було встановлено ще у 1975 році за адресою: вулиця Каруни, 1. Але з невідомих причин він зник декілька років тому. З цього приводу було відкрито кримінальне провадження, але на сьогодні питання так і залишилось не вирішеним. Тому Рада ветеранів і звернулась до міського голови з проханням увічнення пам’яті воїнів – артилеристів. Ініціативу підтримав і народний депутат України Іван Куліченко,  залучивши  благодійні кошти.

— Мабуть, на долю кожного покоління випадають якісь випробування, — зазначив керівник Дніпровської міської ради ветеранів Анатолій Клешня. — Так було і в 1941 році, і зараз… Встановлений меморіал — не лише пам’ятний знак, але й елемент виховання нових поколінь.

У заході взяли участь народний депутат України Іван Куліченко, голова Амур-Нижньодніпровської районної у місті ради О. Пермяков, ветерани, учні  СШ № 134 та мешканці району. До пам’ятного знаку вони поклали квіти.

Довідка:
Дніпропетровське артилерійське училище було сформовано 30 липня 1941 року. Його курсантами стали вихованці вишів Дніпропетровська. 3 серпня вони прийняли бойове хрещення. Більш ніж 20 днів особовий склад училища відбивав атаки ворога. Втрати були величезні: на 26 серпня з первинного особового складу захисників – 2674 курсанта та 256 командирів – залишились в живих 41 командир та 927 курсантів. А до кінця вересня 1941 їх чисельність скоротилась до 150 осіб.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: