Skip to content

Дніпрян запрошують на відкриття персональної виставки відомого фотохудожника

Марианна Стец

Марианна Стец

10 травня о 15:00 у приміщенні Будинку мистецтв відбудеться відкриття виставки «Скромна чарівливість Парижа» відомої київської фотохудожниці Наталії Компанцевої

Про це повідомила директор Будинку мистецтв Валентина Слобода.

Експозиція присвячена Дню Європи в Україні. На виставці буде представлено понад 60 фотосвітлин, зроблених автором під час перебування в Парижі.

Виставка представлена чорно-білими зображеннями. Ці знімки відображають емоції, особливу атмосферу міста, вулиць, парків, чарівливість архітектури, музеїв та палаців. Париж – це місто кохання і закоханих, які їдуть сюди з усього світу – із Японії, Китаю, Філіппін, щоб відсвяткувати саме тут своє одруження. У кожного, хто побував у цьому місті, – свій Париж. Найчастіше парадний, величний і туристичний. Безперечно, в першу чергу на фото туристів відображені його символи – Ейфелева вежа, знаменитий Лувр, Тріумфальна арка, Нотр-Дам де Парі. Автор побачила й інше місто – те, в якому живуть звичайні люди, поспішають, розважаються, люблять один одного, прогулюються, словом – живуть. Адже кожне місто – це, перш за все, його мешканці.

Довідка

 

Наталія Компанцева – відома кінооператорка, визнана фотомайстриня, голова художньої ради Національної спілки фотохудожників України. Творчий шлях у кіно розпочала в студентські роки під час навчання у Київському театральному інституті ім. Карпенка-Карого як асистентка оператора на Київській студії науково-популярних фільмів, де після закінчення інституту працювала оператором до 1994 року. Член Національної спілки кінематографістів України. Відзняла понад 100 короткометражних фільмів і 8 повнометражних, серед яких 2 ігрових художніх фільми із відомим українським режисером Володимиром Хмельницьким – «На прив’язі біля злітної смуги» і трьохсерійний фільм «Вірний Руслан» за повістю відомого письменника-дисидента Георгія Владимова. Фільми, зняті Наталією Компанцевою, отримали численні нагороди, зокрема золоту медаль Міжнародного фестивалю в Кишиневі 1980 року та срібну медаль Всесоюзного фестивалю спортивного кіно у Каунасі 1983 року. Отримала приз за найкращу операторську роботу на V Всеукраїнському кінофестивалі в Маріуполі у 1985 році.

 

У 2000 році вступила до Національної спілки фотохудожників України. Призерка і переможниця численних фотовиставок і конкурсів. Учасниця 40 міжнародних фотосалонів в Україні, Латвії, Узбекистані, Великобританії, Франції, Канаді, Португалії, Італії, Китаї, Австралії, Австрії, Саудівській Аравії, Росії та інших країнах. Нагороджена двома Голубими стрічками FIAP (Франція та Фінляндія), золотою, срібною і бронзовою медалями ISF, золотою медаллю Міжнародного салону «На Покрову», срібною медаллю на Міжнародному фотоконкурсі «Карпатський драг», медаллю PSA на Міжнародному фотоконкурсі «UkrainianFotoAward» (2015 рік). Автор 21 персональної виставки, співпрацює із численними журналами: «Жінка», «Команда», «Теніс», «Наше покоління», «X-life», «Наталі», «Стиль життя», «Єва», «Космо-Леді» та іншими.

 

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: