Skip to content

Ювілейний ХХ фестиваль «КаВуН» у Дніпрі порадував різноманіттям гумористичних талантів

Марианна Стец

Марианна Стец

В актовій залі Придніпровської державної академії будівництва та архітектури в рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця» відбулося відкриття ювілейного ХХ сезону «КаВуН-2017»

Загалом на чемпіонат «КаВуН» зареєструвалося 35 команд зі всієї України, зокрема з Дніпра, Полтави, Запоріжжя, Маріуполя та інших міст. Традиційно захід розпочався фестивалем.

— «КаВуН» уже 20 років є символом молодіжного гумористичного руху Дніпра. Це одна з невід’ємних частин студентського життя та приклад того, як за допомогою творчої гри можна стати справжньою знаменитістю. Впевнений, що цей сезон буде цікавим, адже, крім уже відомих команд, глядачі побачать нові обличчя. Завдяки тому, що цього року «КаВуН» проходить у рамках програми міського голови, переможці фестивалю отримають грошовий приз, а чемпіони – повністю оплачену путівку на «Лігу сміху», – розповів начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

Гумористичні номери учасників оцінювали вісім членів журі: знані метри цього жанру, відомі телевізійні ведучі та спортсмени. Зірковим членом суддівського корпусу цього року є фронтмен відомої дніпровської команди «Крупа» Ілля Луценко.

— Мені дуже приємно сьогодні відігравати таку почесну роль у журі. Колись я сам грав у «КаВуНі». Вже тоді мені було цікаво спробувати себе у цій ролі, виставляти оцінки командам, висловлювати свою авторитетну думку. Основне правило гумору – щоб глядачеві було смішно, – поділився Ілля Луценко.

За головний приз фестивалю – 10 тисяч гривень – боролися 15 команд. Дістався він команді «Рибка», яка представляє Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет.

Голова організаційного комітету чемпіонату Євген Поляруш зазначив, що тепер на команди чекають ігри чемпіонату – 1/8, 1/4 та фінал, який відбудеться взимку. Чемпіони сезону отримають головний приз – путівку на телевізійну версію «Ліги сміху» в Одесі.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: