Skip to content

Фестиваль «Дружба без кордонів» у Дніпрі зібрав студентів-іноземців із 31 країни (ФОТО)

Марианна Стец

Марианна Стец

Сьогодні у Дніпровському університеті митної справи та фінансів відбувся ІІ фестиваль аматорського мистецтва «Дружба без кордонів»

Про це повідомили у прес-службі міської ради.

Участь у ньому взяли студенти-іноземці з вищих навчальних закладів міста. Університет митної справи виступив організатором фестивалю, а підтримала його Дніпровська міська рада. Захід розпочався з параду учасників, які представляють 31 країну, зокрема, Туркменістан, Азербайджан, Вірменію, Нігерію, Анголу, Єгипет, Нікарагуа, Туніс, Конго, Іран, Ірак, Китай, Камерун та інші.

Учасників привітав заступник міського голови Дніпра Олександр Санжара, який є випускником Університету митної справи та фінансів. Він вручив подяки міського голови та подарунки представникам усіх колективів-учасників фестивалю.

— Приємно, що в нашому місті вже вдруге проводиться фестиваль «Дружба без кордонів». Радий вітати сьогодні учасників, викладачів – усіх, хто доклав зусиль для проведення такого чудового заходу, який доводить, що незалежно від кольору шкіри, національної приналежності, мови спілкування, ми всі – єдині. Цей фестиваль – унікальна можливість культурного обміну в межах міста, – зазначив посадовець.

Під час урочистостей заступник директора – начальник управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Одарка Біла презентувала всім учасникам солодкий подарунок – великий торт у формі земної кулі, на якій позначені рідні країни учасників.

— Фестиваль демонструє, як багато іноземців зацікавлені в тому, щоб навчатися саме в нашому місті. Яскравий і душевний захід. Сподіваюся, що ці студенти розповідатимуть, як їм раді в Дніпрі, і частинку нашої гостинності передадуть у свої країни», – сказала представниця мерії.

Проректор з організаційно-виховної роботи Дніпровського університету митної справи та фінансів Сергій Жир розповів, що всі учасники дуже ретельно готувалися до фестивалю.

«Свою творчість і майстерність сьогодні у танцях, співах, віршах демонструють близько 200 студентів-іноземців. У своїх номерах вони знайомлять нас із культурою своєї країни. Мета заходу – допомогти студентам з інших країн адаптуватися в Україні, у Дніпрі, здружити всіх», – наголосив представник вишу.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: