Skip to content

Борис Філатов закликав громадян не піддаватись провокаціям: місто отримало ліміти на газ, транспорт працює у звичному режимі

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Дніпро оговтується від квітневих хуртовин. Міський голова Борис Філатов подякував комунальникам за роботу та наголосив – ситуація в місті не є критичною. Наразі жодних даних про жертв стихії немає. Міські служби продовжують прибирати повалені дерева та лагодять електромережі. 

«Ми опинилися в ситуації, яку ніхто не міг собі уявити. За підтвердженими метеоданими, востаннє таке було 115 років тому. Наші комунальники працюють злагоджено та ефективно», – сказав Борис Філатов під час прес-конференції 20 квітня.

Одразу після неї очільник Дніпра поїхав на селекторну нараду до ДСНС, під час якої ситуацію в Дніпрі обговорюватимуть з віце-прем’єр-міністром Геннадієм Зубком та головою Дніпропетровської ОДА.

Наразі відомо, що Дніпро отримав ліміти на газ, тепло почали подавати до дитячих лікарень та пологових будинків. 

Квітнева негода накоїла чимало лиха в Дніпрі. У «Міськзеленбуді» нарахували вже понад 4,3 тис. повалених дерев. Майже половину можна було б зберегти, якби при їхньому обрізуванні роботі комунальників не заважали деякі активісти. Дерева пошкодили електродроти ледь не в кожному дворі. У мерії переконані – в ситуації мають розібратися правоохоронні органи. Не витримали випробування негодою здебільшого тополі. Через властивості цих дерев їх не можна використати навіть для опалення.

Наразі міські служби поступово відновлюють зовнішнє освітлення. Бригади «Міськсвітла» працюють у посиленому режимі, насамперед, на мостах і центральних вулицях. За останню добу до комунального підприємства надійшло понад тисячу викликів. Із 290 пошкоджень вдалося ліквідувати 218.

Також за минулу добу відновили роботу всіх тролейбусних і трамвайних маршрутів. Наразі транспорт у місті працює у звичному режимі.

Водночас у мерії розповіли про спроби посіяти паніку в місті. Невідомі поширюють у соціальній мережі фейкові попередження про те, що начебто слід запасатися водою, паливом і батарейками. Борис Філатов назвав це нагнітанням істерії та закликав дніпрян не піддаватися на провокації.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: