Skip to content

Підведені підсумки Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальностей «Журналістика» і «Реклама та зв’язки з громадськістю»(ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Всеукраїнська студентська олімпіада зі спеціальностей «Журналістика» і «Реклама та зв’язки з громадськістю», яка проходила на базі факультету систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, добігла кінця.

Про це повідомили в прес-службі вишу.

Більше 70 талановитих студентів з усієї України приїхали до ДНУ продемонструвати свої здібності. У II турі учасники мали виконати тестове та творче завдання. Більша частина студентів виявилася задоволена своїми результатами з тестування. А ось другий етап – написання звіту з прес-конференції – викликав певні труднощі. Як говорять самі учасники, на жаль, ця форма журналістського матеріалу не дає можливості розкрити творчий потенціал повною мірою. Але, як слушно зауважила студентка Львівського національного університету імені Івана Франка Олена Кордоба:

«Якщо журналіст не вміє цікаво, свіжо та грамотно оформити саме інформаційний матеріал, то далі робити в журналістиці йому нічого».

Підсумки олімпіади підбила Наталя Миколаївна Сидоренко, завідувач кафедри історії журналістики Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка:

«Завершилася чергова олімпіада з освітнього напряму «Журналістика», яка зібрала студентів з усієї України. Звичайно, рівень знань учасників і в сфері журналістики, і в сфері реклами та зв’язків з громадськістю суттєво відрізняється. Проте ми бачимо, що молодь прагне вчитися та здобувати нові знання».

Перші місця посіли дівчата з Ужгородського національного університету та Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Анастасія Нечипорук з Ужгородського національного університету, яка здобула перше місце в напрямі «Реклама та зв’язки з громадськістю», зізналася, що була вражена тим, що саме її визнали кращою з кращих:

«Чесно кажучи, я не очікувала на такий результат. Дуже приємно, що мене підтримували мої викладачі, науковий керівник, друзі, які також зі мною приїхали до Дніпра».

За підсумками олімпіади зі спеціальності «Реклама та зв’язки з громадськістю», друге місце посіли Ірина Дейнека з Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім. акад. С. Дем’янчука та Валентина Павлушенко з Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Третє місце розділили Аліна Совенко з Дніпровського національного університету ім. О. Гончара та Марія Балабась з Маріупольського державного університету.

Переможниця у напрямі «Журналістика» Олена Рябічева, студентка Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, зазначила:

«Щоб отримати задоволення від поїздки, мені довелося розмежовувати моменти участі в олімпіаді та враження від вашого міста. Було доволі складно в один день писати тестові завдання і творчий конкурс, але, як бачите, впоралася. До речі, в Дніпрі я вперше. Мені дуже сподобалось місто: воно архітектурно неподібне до Києва, Львова чи Ужгорода. До того ж, у вас гарні кав’ярні, де можна скуштувати смачну каву та солодощі».

За підсумками олімпіади зі спеціальності «Журналістика», визначені й інші переможці: друге місце отримали Катерина Нікітенко з Дніпровського національного університету імені О. Гончара та Марія Лагута із Сумського державного університету. Третє місце посіли троє студентів: Дмитро Гребінник з Харківського національного університету ім. В. Каразіна, Зоряна Мурашка з Тернопільского національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка та Ірина Богачук з Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: