Skip to content

«Родина героя» — програма підтримки учасників АТО та членів їхніх сімей

Юлия Мухина

Юлия Мухина

У Дніпровській міській раді розповіли, як працює програма підтримки учасників АТО та членів їхніх сімей.

Сьогодні у Дніпровській міській раді відбувається практична конференція «Поширення кращого досвіду вирішення соціально-правових питань, що виникають перед ветеранами АТО». Мета конференції – налагодити роботу всіх служб та установ з питань підтримки учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей.

«Сьогодні тут зібралися представники військових комісаріатів, районних управлінь праці та соціального захисту, Дніпропетровського обласного центру з надання вторинної правової допомоги, благодійних фондів та громадських організацій. Ми з вами робимо спільну добру справу: допомагаємо учасникам АТО, їхнім родинам, внутрішньо переміщеним особам. Тому дуже важливо, щоб наші дії були скоординовані», – привітала учасників конференції директор департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Людмила Козловська.

Під час конференції в. о. начальника управління з питань учасників АТО, членів їхніх сімей та внутрішньо переміщених осіб Сергій Звірко розповів, що у Дніпрі діє міська програма підтримки бійців та їхніх рідних «Родина героя». В рамках цієї програми передбачена матеріальна допомога сім’ям загиблих та сім’ям військових, які отримали статус полонених або зниклих безвісти учасників АТО, компенсація витрат на поховання, надання адресної матеріальної допомоги на лікування та придбання ліків, надання щомісячної матеріальної допомоги сім’ям загиблих та сім’ям військових, які отримали статус полонених або зниклих безвісти осіб, які брали безпосередню участь в АТО, у розмірі 2 прожиткових мінімумів, а також щорічна одноразова матеріальна допомога сім’ям загиблих бійців АТО на санаторно-курортне лікування, допомога на оплату житлово-комунальних послуг, путівки для санаторно-курортного лікування учасників АТО, які мають бойове поранення, тощо.

«Програму «Родина героя», відповідно до рішення Дніпровської міської ради, було подовжено до 2021 року. Серед її нововведень: 50-відсоткова компенсація від міста для сплати за електроенергію та решту послуг ЖКГ родинам загиблих учасників АТО з 2017 р. (ще 50% оплачує держава). Також надаватиметься новий вид адресної матеріальної допомоги. Її зможуть отримати сім’ї бійців, які вважаються зниклими безвісти або перебувають у полоні. Розмір такої одноразової виплати – 100 тис. грн», – розповів Сергій Звірко.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: