Skip to content

У ДНУ ім. Олеся Гончара пройшла XVII Міжнародна науково-практична конференція

Юлия Мухина

Юлия Мухина

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшла XVII Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні міжнародні економічні відносини: драйвери успіху та виклики розвитку» за участю провідних українських та закордонних економістів.

Про це повідомили в прес-службі вишу.

На фахову зустріч, організовану факультетом міжнародної економіки, прибули науковці та практики з Австралії, Бельгії, Грузії, Латвії, України, представники Міністерства освіти і науки України, координатори міжнародного проекту ПРООН/ЄС тощо.

На правах господарів заходу присутніх, найперше, гостинно привітали ректор ДНУ, член-кореспондент НАН України, професор Микола Поляков, декан факультету міжнародної економіки ДНУ, професор Наталія Стукало та випускниця факультету, а нині співробітниця Управління зовнішньоекономічної діяльності Дніпропетровської обласної державної адміністрації Дарія Скиба. У своїх виступах вони зосередили увагу на важливості проведення подібних форумів із міжнародного співробітництва в нашому регіоні. Адже сьогодні, навіть незважаючи на військові дії у сусідньому Донбасі, Дніпропетровську область відвідує рекордна кількість офіційних міжнародних делегацій, а зусиллями місцевої влади створюються нові умови для повернення інтересу іноземного бізнесу, що, безумовно, сприяє нарощуванню економічного потенціалу нашої області.

Про власні сподівання від довгоочікуваної зустрічі з колегами розповіли й запрошені гості – директор Українського державного центру міжнародної освіти МОН України Олена Шаповалова, віце-президент Всеукраїнської асоціації економістів-міжнародників, старший науковий співробітник Інституту економіки Тбіліського державного університету імені Іване Джавахішвілі Георгій Сігуа та професор Вільного університету Брюсселя Ауд Мерлін.

Прозвучали на форумі й наукові розвідки молодого покоління спеціалістів. Увесь другий день конференції був відведений для роботи молодіжних секцій. У них студенти-економісти з 13 міст України представили на розсуд знаних колег власні дослідження з питань української євроінтеграції.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: