Skip to content

Хто порушує закон та випалює суху рослинність, виплатить штраф від 150 до 1700 грн

Юлия Мухина

Юлия Мухина

13 березня в інформаційній агенції «Мост-Днепр» відбулась прес-конференція на тему: «Статистика по профілактика пожеж в екосистемах Дніпропетровщини».

Участь  в заході взяли представники Головного управління ДСНС області, патрульної поліції та громадської екологічної ради при Дніпропетровській ОДА.

Служба порятунку зазначила, що з початку перших теплих днів суттєво збільшилась кількість пожеж в екосистемах. З початку березня вже ліквідовано 188 пожеж,  площа яких склала близько 205 га.

Громадян закликали не провокувати надзвичайні ситуації, адже спалювання сухої рослинності загрожує поширенням вогню на житловий сектор, лісові масиви, створює аварійні ситуації на автошляхах та загрозу здоров’ю людей.

З метою профілактики пожеж в екосистемах поліцейські, пожежні та  громадські активісти об’єднали свої зусилля в проведенні профілактичних заходів. Для тих, хто порушує закон та випалює суху рослинність, встановлена відповідальність в розмірі від 150 до 1700 грн.

Безпечний спосіб утилізації сміття та опалого листя – це компостування, або здача його на спеціальні переробні заводи, які створюються завдяки ініціативі відповідальних підприємців.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: