Skip to content

У День народження Шевченка відкрито пам’ятник Кобзареві

Анна Заикина

Анна Заикина

У Науковій бібліотеці ДНУ ім. О. Гончара з’явився гіпсовий бюст Тараса Григоровича Шевченка. Скульптуру створив Володимир Небоженко, народний художник України.

Володимир Павлович – автор бронзового бюста Олеся Гончара, що прикрашає другий корпус ДНУ, пам’ятників Олександру Полю та почесному ректорові ДНУ Володимиру Моссаковському. Пам’ятник молодому Шевченку поруч із Академічним музично-драматичним театром його імені – теж робота В. Небоженка. Його було встановлено ще у 1992 році.

— Той пам’ятник відлито з бронзи, бо він був створений для екстер’єру. А цей бюст Шевченка, незважаючи на те, що його зроблено з гіпсу, простоїть іще сотні років, — запевняє скульптор.

Відтепер серед портретів величних постатей українських митців – Івана Франка, Лесі Українки, Олеся Гончара – у холі бібліотеки біліє об’ємне зображення Кобзаря. До Дня його народження працівники бібліотеки створили виставку видань творів поета різних років та книжок про нього самого. Усі видання, представлені в експозиції, можна знайти у фонді бібліотеки.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: