Skip to content

Спортсмени Національної гвардії України здобувають перемоги на світовій арені (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Військовослужбовці та службовці спортивного клубу Національної гвардії України беруть участь у цілому ряді найпрестижніших спортивних форумів континентального та світового рівня з біатлону, легкої атлетики, дзюдо та змаганнях на веслувальних тренажерах-ергометрах.

Про це повідомили в прес-службі відомства.

БІАТЛОН

У австрійському Хохфільцені з 9 по 19 лютого проходить чемпіонат світу з біатлону. Два представника спортклубу Національної гвардії України: капітан Олена Підгрушна та сержант Дмитро Підручний в складі команди України приїхали на фініші до так званої «квіткової церемонії» й посіли високе 5 місце у змішаній естафеті з часом 1:09:42.0, серед близько тридцяти збірних команд країн світу. Окрім Олени та Дмитра у складі української збірної в світовому форумі стріляючих лижників, беруть участь ще два нацгвардійці, спортсмени-інструктори спортклубу Нацгвардії: Ольга Абрамова та Олександр Жирний. В останні дні змагань у Хохфільцені, з 15 по 19 лютого за програмою чемпіонату світу з біатлону, відбудуться: індивідуальні гонки, естафети, а також мас-старти, де братимуть участь наші спортсмени та спортсменки. Будемо сподіватися, що у гонках, які ще відбудуться, Олена, Ольга, Дмитро та Олександр будуть спроможні боротися за високі місця.

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

Упродовж останнього уїк-енду українські легкоатлети, серед яких були також й представники Національної гвардії, перемагали й займали призові місця, встановлювали особисті рекорди й найкращі результати сезону, в міжнародних турнірах за межами нашої країни. Особисті рекорди та призові місця українським легкоатлетам подарував також міжнародний легкоатлетичний турнір «Meeting Elite en Salle de Metz», що проходив 12 лютого поточного року в французькому Меці. Спортсмен-інструктор спортивного клубу Національної гвардії України — Ольга Земляк поліпшила свій найкращий результат нинішнього сезону з бігу на 400 метрів, і з часом 52,09с фінішувала другою. На одну десяту її випередила француженка Флорія Гуей. Свій найкращий результат сезону показала і подруга Ольги по олімпійській естафетній команді 4х400 метрів у Ріо-де-Жанейро Тетяна Мельник , вона фінішувала з результатом — 54,30 с. На цьому ж турнірі відразу дві наші співвітчизниці, військовослужбовці спортклубу Національної гвардії України увійшли до призової трійки на дистанції 800 метрів – і також з найкращими результатами нинішнього сезону. Сержант спортивного клубу Національної гвардії України Ольга Ляхова фінішувала другою — 2.00,92 хв, поступившись марокканці Малікі Аккау  всього однією сотою секунди, а старший сержант Національної гвардії України Анастасія Ткачук була третьою — 2.01,57 хв.

Ще на одному турнірі у Франції «Meeting Féminin du Val d’Oise» в місті Обонні,  переможним дублем українок завершився фінал з бігу на 400 метрів. На цей раз нацгвардійка Ольга Земляк перемогла з результатом — 52,39с, а ще одна представниця спортивного клубу Національної гвардії України Ольга Бібик фінішувала другою — 53,29с, а  Тетяна Мельник на цей раз  у фіналі «Б» стала третьою — 54,65 с.

Сержант Ольга Ляхова на цей раз у змаганнях в Обонні стала найкращою на своїй «коронці», дистанції 800 метрів — 2:03,04 хв, а старшому сержантові Анастасії Ткачук до першої трійки не вистачило п’ять сотих секунд, вона фінішувала четвертою — 2:03,57 хв.

Завершилося голосування по визначенню найкращих легкоатлетів січня в Україні. У жінок поза конкуренцією була спортсмен-інструктор спортивного клубу Національної гвардії України  Аліна Шух. Усіх вразила її перемога у Запоріжжі на командному чемпіонаті України у п’ятиборстві з юніорським світовим рекордом та найкращим результатом сезону у світі (4550 очок). Також минулого місяця Аліна виграла турнір «Меморіал Дем’янюка» зі стрибків у висоту — 1.86. Що цікаво, у 2016-му році  Аліну також було визнано найкращою легкоатлеткою першого місяця року! Нагадаємо, опитування традиційно проводиться серед членів Ради Федерації легкої атлетики України, представників ЗМІ та вболівальників (у мережі Facebook). Голоси кожної з груп при підведенні підсумків враховувалися, як третина усіх голосів.

ДЗЮДО

Три медалі – дві срібні та одну бронзову також вибороли нацгвардійці у представницьких міжнародних турнірах світового рівня з дзюдо: відкритих Континентальних Кубках, які відбулися в Болгарії та Португалії.

У фінал, турніру, який проходив у передмісті португальської столиці містечку Одивелаш, у ваговій категорії до 90 кг вийшов та виборов «срібло» старший сержант спортивного клубу Національної гвардії України Кеджау Ньябалі, він здобув звитяги у чотирьох поединках над сильними суперниками: з чемпіоном Киргизії – Фарухом Булекуловим, чемпіоном Канади – Захарієм Буртом, бронзовим призером чемпіонату Португалії – Гуильерме Салвадором та чотирнадцятим номером світового рейтінгу, учасником ХХХІ Олімпійських Ігор, призером чемпіонату Франції – Александром Іддиром. У фіналі на його очікував ще один дзюдоїст з Франції, шостий номер світового рейтінгу Алекс Клегерт, але тренерський штаб української збірної зняв Кеджау з фінальної сутички із-за пошкодження, яке він отримав на шляху до фіналу. У ваговій категорії до 73 кг бронзову нагороду  Континентального Кубку в Португалії здобув солдат спортивного клубу Національної гвардії України — Артем Хомула. У ході змагань він переміг у трьох сутичках та в одній програв. У ваговій категорії до 66 кг старший солдат спортивного клубу Національної гвардії України — Геворг Хачатрян зайняв п’яте місце, він здобув три перемоги, а у двох сутичках програв.

У турнірі відкритого Континентального Кубку з дзюдо, який пройшов у столиці Болгарії Софії срібну медаль у ваговій категорії  до 73 кг здобула солдат спортивного клубу Національної гвардії України – Анастасія Турчин. У фіналі вона поступилася бронзовій призерці чемпіонату Японії – Мао Ізуалі.

АКАДЕМІЧНЕ ВЕСЛУВАННЯ

 В черговий раз свій високий клас елітної спортсменки світового рівня з академічного веслування підтвердила – фіналістка ХХХІ Олміпійських Ігор 2016 року спортсмен-інструктор спортивного клубу Національної гвардії України  Олена Буряк. 12 лютого поточного року вона здобула золоту медаль та виборола звання чемпіонки світу 2017 року у Бостоні (США), у змаганнях в приміщенні (World Indoor Rowing Championship-2017) у елітному класі серед жінок на веслувальних електронно-механічних тренажерних комплексах-ергометрах «Концепт-2».

Олена перемогла із феноменальним результатом для жінок – 6:33,0 хв.,   срібна  призерка з Австралії відстала від неї більш, ніж на 7 сек. -– 6:40,4 хв., бронзова призерка з Нідерландів фінішувала з результатом 6:40,4 хв.

Категория: Новости здоровья Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: