Skip to content

Лікарі дозволили сидіти дітям перед компом годинами

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

Всі ми неодноразово чули інформацію про те, що чим більше часу діти проводять перед екраном комп’ютера або телевізора, тим гірше це для їх фізіологічного і емоційного розвитку. Однак британські вчені з’ясували, що в розпорядженні науки існує вкрай незначна кількість доказів того, що екрани і монітори якимось чином шкодять підліткам. Виявилося, що значна кількість батьків надмірно стурбовані шкодою комп’ютерів, який не доведений.

Дослідники порахували ідеальний час, протягом якого користування комп’ютером та іншими різними електронними пристроями є корисним для мозку дитини. Воно склало 257 хвилин або 4 години і 17 хвилин. Цього часу цілком достатньо для розвитку соціальних зв’язків і навичок, і лише після закінчення цього відрізка гаджети дійсно починають негативно впливати на мозок дитини.

Дослідники підкреслюють, що помірне використання різного роду екранів не робить негативного впливу на фізіологічний та емоційний стан дітей і підлітків. Вчені досліджували всю наявну наукову літературу, щоб прийти до цього висновку. Вони були вкрай здивовані, що, незважаючи на панівне твердження про категоричну шкоду використання комп’ютерів і телевізорів для дітей і підлітків, це практично ніяк не підкріплено науково.

Свої висновки вчені зробили на основі вивчення часу, який проводили перед екранами телевізорів або комп’ютерів 120 115 15-річних підлітків. У нього входили перегляд телевізора, гра на комп’ютері і на спеціальних ігрових консолях, використання комп’ютера для інтернету і перевірки електронної пошти, а також використання смартфонів.

Джерело: medikforum.ru

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: