Skip to content

У Дніпрі розпочався найбільший дитячо-юнацький старт «Дитяча Ліга дзюдо» (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

У неділю, 5 лютого, в Дніпрі розпочався шостий сезон найбільшого дитячо-юнацького старту «Дитяча Ліга дзюдо».

Про це повідомили в прес-службі міськради Дніпра.

У першому етапі, який традиційно відбувся в спорткомплексі СДЮСШОР №6, взяли участь майже 200 юних спортсменів з різних міст України: Дніпро, Кривий Ріг, Нікополь, Запоріжжя, Синельникове, Покрова.

Відкрив Дитячу Лігу-2017 турнір юних дзюдоїстів 2007-2008 рр. народження. Хлопці розігрували медалі в таких вагових категоріях: 26 кг, 30 кг, 34 кг, 38 кг, 42 кг, 46 кг, 50 кг, 55 кг, 55 кг +.

Привітав юних дзюдоїстів директор департаменту гуманітарної політики ДМР Геннадій Глядчишин:

«Завдяки таким змаганням діти залучаються до спорту, розвиваються фізично, а не проводять вільний час разом із новомодними гаджетами. Учасникам сьогоднішнього змагання я бажаю перемоги, аби ця «Дитяча Ліга дзюдо» стала для них імпульсом для розвитку в цьому виді спорту», — зазначив Геннадій Глядчишин.

Змагання будуть проходити в сім етапів протягом року, що дасть можливість отримати змагальний досвід всім віковим категоріям початківців спортсменів. Цьогоріч фінал заплановано на 2 грудня.

Сергію 8 років, він вже два роки займається дзюдо:

«Я вирішив взяти участь у Дитячій Лізі, бо хочу стати найсильнішим у Дніпрі, тож сьогодні буду перемагати своїх суперників у категорії 26 кг», — розповів юний спортсмен.

Ще один учасник змагань – дев’ятирічний Богдан, у спорті лише півроку, але теж вирішив спробувати свої сили в «Дитячій Лізі дзюдо»:

«Дзюдо мені подобається, бо цей спорт дає можливість навчитися захищати себе та оточуючих. Але на змаганнях треба бути обережним, бо окрім того, що хочеться отримати кубок, потрібно пам’ятати, що не можна калічити свого суперника», — розповів Богдан.

Категория: Новости здоровья Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: