Skip to content

Лікнеп просто неба

Nataliya Adamovich

Nataliya Adamovich

Дніпрянам розповіли, на честь кого названа одна з вулиць у центрі міста.

Цікавий та корисний флешмоб провели 22 січня, на День Соборності України, на розі вулиці Січових Стрільців та проспекту Дмитра Яворницького.

«Дату обрали невипадково, — каже один з організаторів доцент кафедри історії України ДНУ ім. Олеся Гончара Олег Репан. — Саме у січні 1919 року Січові Стрільці, українське національне військове формування у складі австро-угорської армії, визволили Дніпро від махновсько-більшовицьких військ».

Перехожі по-різному реагували на акцію. Багато хто зупинявся, щоб послухати розповідь про історію міста, частина проходила повз. Були й такі, хто казав, що колишня назва вулиці — Артема — подобалася їм більше. Проте пояснити, хто такий Артем, не спромігся ніхто.

Студенти-історики, які допомагали Олегу Репану, роздали перехожім кілька сотень листівок з цікавими фактами про січових стрільців.

«Це перша, можна сказати, пілотна акція, — наголосив директор КП «Агентство розвитку Дніпра» Володимир Панченко. — Нами заплановано проводити такі флешмоби щотижня, і не тільки в центрі, а й по всьому місту».

Лана Кулікова

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: