Skip to content

Завтра у Дніпрі відкриється виставка, присвячена художнику Віктору Лободі

Марианна Стец

Марианна Стец

21 січня 2017 року о 16.00 музей «Літературне Придніпров’я» презентує мистецьку виставку, присвячену дніпровському художнику Віктору Миколайовичу Лободі

Творчість майстра виходить поза контекст «наївного малярства». Це – радше інтелектуально осмислена творчість городянина, який «синтезує» свій культурний досвід, своє ставлення до фольклору, традицій, тисячолітньої історії своєї землі. Хата на його картинах – пам’ятник гармонії. Вітряк, соняшник, криниця – немов би нагадування – «Це моя земля!». Хмари у його роботах – ніби храми, що воскресають із тих, котрі були знищені у часи його молодості. Уся творчість Лободи дуже делікатна, лаконічна і точна.

Відомий український мистецтвознавець Віктор Соловйов писав про митця в далекому 1989 році: «У малярстві Віктора Лободи присутнє тверезе розуміння неминучості історично обумовленого прощання зі старим краєвидом, що відбився, як берег у річці, у всіх шарах народної культури і, передовсім, у піснях, мелосі. Це – дорогоцінні мемуари про Україну минулу, написані, як і належить художникові, не пером, а пензлем. Мудрий і добрий погляд митця воскрешає для нас не так давнє, але вже далеке, що щезло з очей за «пагорбом» історії, минуле рідного краю, яке становить суттєву частину біографії майстра».

Виставка триватиме до 26 лютого 2017 року.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: