Skip to content

Рятувальники привітали з 80-річним ювілеєм легендарного вогнеборця Дніпропетровщини – Миколу Куппу (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

30 грудня 2016 року відзначає свій 80-річний Ювілей легендарний співробітник Служби порятунку, нагороджений відзнаками «За відвагу на пожежі» — Микола Федорович Куппа. Вітали ювіляра керівництво Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, товариші по службі, ветерани та усі рятувальники Дніпропетровщини.

Про це повідомили в прес-службі ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області.

Від колективу Головного управління Миколі Куппі подарували пам’ятну картину, а ветеранська організація нагородила його відзнаками та пам’ятними адресами. У свою адресу Ювіляр почув багато теплих слів вдячності за розвиток пожежної служби, бойові подвиги та сумлінне виконання службового обов’язку.

Внесок Миколи Федоровича в пожежно-рятувальну службу Дніпропетровщини дійсно унікальний. Посідаючи посаду начальника відділу Київського обласного управління пожежної охорони, з 1982 року, він був куратором по лінії Державного пожежного нагляду Чорнобильської АЕС.

26 квітня 1986 року, будучи черговим по УПО УВС області, одним із перших керівників служби отримав страшну звістку про вибух на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС і швидко включився в мобілізацію людей та технічних ресурсів.

За участь в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Микола Куппа  нагороджений орденом «Знак пошани». Ця державна нагорода стала доповненням до нагород, таких як «За бездоганну службу» ІІІ, ІІ і І ступенів, медалей «За відвагу на пожежі», «Ветеран праці» і 14 інших відомчих та громадських нагород.

У день народження усі рятувальники бажають Миколі Федоровичу світлого та радісного життя, міцного здоров’я, наснаги та Божого Благословення!

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: