Skip to content

Нацгвардієць ціною свого життя врятував двох колег та коштовності на суму 8,2 млн грн (ФОТО)

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Військовослужбовці Криворізької бригади Національної гвардії України вшанували пам’ять військовослужбовця частини старшого прапорщика Боженко Геннадія Георгійовича, котрий загинув при виконанні службового завдання.

 Про це повідомили в прес-службі ГУ Нацгвардії України в Дніпропетровській області.

Командування частини поклало квіти до меморіальної дошки на честь старшого прапорщика Боженко Г.Г., а клірик Спасо-Преображенського кафедрального собору протоієрей отець Андрій відслужив панахиду в пам’ять Геннадія Боженко.

Вранці 26 грудня 2011 року банківський броньований автомобіль «Фольксваген» вирушив за маршрутом Кривий Ріг–Дніпропетровськ, маючи «на борту» двох працівників банку: старшого інкасатора-водія Р. та інкасатора М., наряд охорони в складі лейтенанта М. та старшого прапорщика Боженка, а також грошові кошти та золоті злитки загальною вартістю 8,2 млн гривень. Ані військовослужбовці, ані Р. навіть і збагнути не могли, що інкасатор М. вже прирік їх на смерть, заховавши в рукаві мисливського ножа…

Приблизно на 15-й хвилині подорожі, в районі селища Широкого, інкасатор М. раптом попросив увімкнути гучніше музику, що лунала в салоні. Як тільки-но його прохання виконали, він одразу завдав першого удару, спрямувавши 14-сантиметрове лезо в груди Боженку, цілячись під комір його бронежилета.

 

Це поранення виявилося несумісним із життям – так пізніше визначать лікарі. Але Геннадій Георгійович знайшов сили для опору раптовому нападу, а головне – мертвою хваткою затиснув свою табельну зброю – автомат АКС-74. Інкасатор М. завдав йому другого удару ножем – у голову. Та спроби злочинця заволодіти зброєю були марними – автомат, за допомогою якого нападник збирався ліквідувати двох інших членів бригади інкасації, що були в кабіні, залишився в руках військовослужбовця, котрий помирав. Почувши галас і помітивши підозрілу метушню в салоні броньовика, Р. зупинив машину. Лейтенант М. спробував знешкодити злочинця, проте той зумів вискочити з автомобіля й розчинитися в ранковому тумані…

Намагаючись врятувати пораненого колегу, офіцер наказав водієві розвертатися, і броньовик помчав до лікарні. На жаль, реанімаційні заходи не дали результатів – за годину після нападу старший прапорщик Боженко помер…

Пам’ять про героїчний вчинок нашого співслужбовця, який ціною власного життя врятував двох людей, вічно житиме в наших серцях.

Наказом командувача ВВ МВС України начальник військового наряду старший прапорщик Геннадій Боженко нагороджений відзнакою МВС – Хрестом Пошани «За розбудову та становлення внутрішніх військ МВС України» (посмертно).

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: