Skip to content

Для школярів Дніпра затвердили нову программу

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

У школах Дніпра розвиватимуть сучасну освітню технологію «Дебати». Відповідну програму, розраховану на найближчі 5 років, депутати міської ради ухвалили в ході 17-ї чергової сесії 21 грудня.

Програма передбачає, що в усіх районах Дніпра на базі позашкільних навчальних закладів створять дебатні гуртки, в яких займатимуться учні 8-11 класів. Обговорення відбуватимуться за правилами всесвітнього формату шкільних дебатів.

«Такі програми допомагають суспільству змінитися. Йому сьогодні не вистачає критичного та аналітичного мислення. Ця програма допоможе переломити ситуацію. Такі освітні програми спрямовані в майбутнє», – сказав депутат Олександр Купрієнко.

На розвиток освітньої технології протягом 5 років заплановано витратити загалом 18,5 млн грн, з яких 16 млн грн підуть на оплату праці вчителів, котрі вестимуть профільні факультативи. Решту коштів спрямують на друк методичних матеріалів і організацію в місті дебатних турнірів.

Зазначимо, що інтерактивна методика дебатів серед учнів і студентів популярна в понад 70 країнах світу. Дебатні клуби в школах і вишах є освітньою традицією, зокрема, для США, Канади, Ізраїлю, Великої Британії, Німеччини та Польщі. Перед запровадженням методики в Дніпрі викладачі майбутніх дебатних клубів прослухають спеціальні курси.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: