Skip to content

Росіянина, бійця 54-ї бригади ЗСУ Віталія Соломкіна, поховали в Дніпрі (ФОТО)

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомила журналіст Ірина Цебермановська.

«Друзі, якщо хтось із вас буде їхати на Краснопільське, покладіть будь ласка квіти або цукерки на могилу Віталя Соломкіна. Вона знаходиться недалеко від меморіалу Героям АТО. Дуже прошу. Бо крім побратимів загиблого це більше зробити нікому.

17 грудня поховали бійця 54-ї бригади Віталія Соломкіна, він же друг «Вітек». Поховали як правосека. Громадянин Росії Віталій Соломкін вирушив захищати Україну у липні 2015р. і приєднався до лав ДУК ПС. Аби отримати омріяний український паспорт, за кілька місяців до смерті перейшов до 54-ї бригади ЗСУ.

За уточненою інформацією Віталія не стало 11 грудня. Загинув від чисельних кульових поранень біля Світлодарська.

Близьких родичів у Віталія в Україні немає. Мама Героя — уродженка Житомирщини давно померла. Тому тіло бійця планували передати далеким, але ті ховати загиблого відмовились. Саме через це у ЗСУ вирішили переправити Віталія до… Москви. Там у нього лишилася колишня дружина.

 

 

Цю новину командирові 14-ї сотні ДУК другові Дядькові розповів побратим «Вітека» і екс-боєць ПС. Що могло очікувати на тіло загиблого українського захисника у ворожій Росії можна тільки здогадуватись. Тому похованням зайнялися побратими з ДУК.

У останню путь»Вітека» провели на 7 день після смерті. Прощання відбулося біля моргу Мечки. На кришку труни поклали блакитний берет з російським прапором… у молоді літа Віталій служив у радянській дисантурі, але це йому не завадило ненавидіти владу в Кремлі.

 

 

 

Побратими у домовину поклали чорну і білу вишиванки та чітки Героя.

З моргу процесія рушає на Краснопільське.

Під звуки поховального маршу труну з Віталієм товариші несуть на руках. Малинову домовину ставлять недалеко від могили. Побратими по черзі підходять прощатися. Командир Дядько розрізає ножем пута (зазвичай це роблять рідні, але ж їх немає!), а потім працівники ритуальної служби забивають цвяхами труну.

 

 

Вони ж на мотузках несуть загиблого Героя до могили. Правосеки кидають на домовину замерзлу землю. На цвинтарі дуже зимно. Орекстр грає «Ще не вмерли України», а хлопці з автоматами роблять холості залпи.

Опісля похорону командир Дядько з бійцями «Правого сектору» заїхали до церкви, бо у портмоне покійного лишилися гроші. Побратими не знайшли нічого кращого, ніж віднести їх до храму. Рідних у «Вітека» на жаль не було.

 

Саме так може виглядати самотність. Тому, прийдіть покладіть квітку на могилу Героя. Окрім молитов це єдине, що ми можемо для нього зробити.

Герої не вмирають, поки живуть в наших серцях!»

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: