Skip to content

Відбувся міський турнір старшокласників «Подорож у країну Права» (ФОТО)

Людмила Гейко

Людмила Гейко

В рамках Всеукраїнського тижня права та міського фестивалю для обдарованої молоді «Інтелектуали Криворіжжя – 2017» на базі Криворізької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №74 Саксаганського району міста Кривого Рогу відбувся міський турнір старшокласників «Подорож у країну Права».

Про це повідомили в прес-службі ГУ Нацполіції України в Дніпропетровській області.

Основною метою заходу є формування в учнів правової культури, розвиток і виявлення дитячої обдарованості, підвищення рівня правової обізнаності серед учнів, виховання активної громадської позиції та інтересу до юридичних наук.

В інтелектуальних змаганнях взяли участь 24 команди загальноосвітніх навчальних закладів міста. Правовий турнір проходив під гаслом — «Освічені громадяни – успішна країна. Шляхи формування громадянської та правової свідомості». Серед правових тем, які входили до кола завдань були і питання, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху.

Оцінювало учасників професійне компетентне журі, до складу якого увійшли представники Управління освіти і науки виконкому Криворізької міської ради, міського управління юстиції, Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області, заслужені вчителі – правознавці та науковці.

Учасники продемонстрували свої знання в олімпіаді з основ правознавства та представили на розсуд журі домашнє завдання — відео-ролик «Візитка». За підсумками першого етапу змагань визначилися 9 найсильніших команд старшокласників-інтелектуалів, які надалі виборювали перемогу у другому турі змагань. Щоб перемогти у фіналі треба було пройти п’ять конкурсів: «Юридичний аукціон», «Конкурс Адвокатів», конкурс «Розв’яжи юридичну ситуацію», конкурс «Підказка», «Конкурс Капітанів».

При проведені конкурсу були визначені найкращі правознавці в наступних номінаціях «Правознавець-оратор», «Юрист-теоретик», «Адвокат-професіонал» і «Компетентний капітан», які отримали грамоти від організаторів.

Підготовка всіх учасників була на найвищому рівні, але конкурс є конкурс. За результатами по кількості отриманих балів перше місце посіла команда Криворізька педагогічна гімназія, дипломантами другого рівня стали дві команди: КСШ № 74 та КСШ № 70, а бронзу вибороли команди НВК — КСШ ЦМ і КСШ № 9.

Подібні заходи правоохоронці планують проводити і в подальшому, адже участь у інтелектуальних заходах присвячених «Тижню права» збагачує учнів новими знаннями, розширює їх кругозір, сприяє загальному розвитку дітей та навчає аналізувати різноманітні правові ситуації та приймати відповідальні рішення.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: