Skip to content

Дніпрян вкотре попередили про небезпечний лід

Nataliya Adamovich

Nataliya Adamovich

Про те, яких правил треба дотримуватися, щоб не сталося біди, та про статистику надзвичайних ситуацій на воді розповів начальник управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ГС ЧС у Дніпропетровській області Руслан Мураль.

«З початку року на Дніпропетровщині сталося 69 нещасних випадків на воді, — сказав він. — Загинула 61 людина, з них 6 дітей».

Найбільш небезпечні сезони — це купальний та зимовий.

«Вже цього року ми маємо випадок, коли під лід провалився 9-річний хлопчик і дорослий чоловік, який намагався його витягти, — уточнив він. — На щастя, обох бійцям ГС ЧС вдалося врятувати».

Руслан Мураль ще раз попередив дніпрян та жителів області про небезпеку на льоду.

«Погодні умови не сприяють утворенню на водоймах льоду, товщина якого дозволяє витримати вагу дорослої людини, — сказав він. — Для того щоб льодостав пройшов на водоймах площею до трьох гектарів, необхідна температура повітря близько мінус 15 протягом двох тижнів».

Але навіть такий лід не є безпечним.

«Є підводні течії, джерела у водоймах, — уточнив Руслан Мураль. — Найкращим і найбезпечнішим рішенням для людини буде взагалі не виходити на лід».

Він також звернувся до рибалок, які займаються зимовою рибалкою, з проханням бути обережнішими та дотримуватися правил поведінки на льоду.

«Коли збираєтесь на риболовлю, візьміть із собою міцну мотузку приблизно 10 метрів завдовжки — це може врятувати життя вам або тим, хто поруч».

Євгенія Рождественська

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: